Újabb magyar rendőrcsapat indult Macedóniába

Idomeni, 2016. március 14. A macedón határ mellett fekvő Idomeni görög falu közelében lévő táborukból útnak indult migránsok mennek, hogy a határon emelt macedón védőkerítést megkerülve bejussanak Macedóniába 2016. március 14-én. (MTI/EPA/Nake Batev)
Vágólapra másolva!
A macedón–görög határszakaszon dolgoznak majd. A magyar rendőrség ötödször küld kontingenst Macedónia határrendészeti feladatainak ellátására.
Vágólapra másolva!

Eddig egyedi igények alapján történt a kiküldetés, pár napja azonban a magyar kormány úgy döntött, hogy december 31-ig folyamatosan, havi váltásban biztosít Macedónia számára magyar rendőröket.
A mostani, 25 fős kontingens tagjai között egy nő is van.

Ez a kép március közepén készül a macedón–görög határ görög olalán fekvő Idomeniben. A táborukból útnak indult migránsok mennek, hogy a határon emelt macedón védőkerítést megkerülve bejussanak Macedóniába Forrás: MTI/EPA/Nake Batev

A Készenléti Rendőrség parancsnoka bocsátotta útjára a csapatot a szervezet budapesti központjában. Balogh János egyebek között arról beszélt, hogy

Macedónia az elsők között volt, amely követte a határzár magyarországi példáját.

Ez szerinte egyértelmű állásfoglalás amellett, hogy meg kell állítani az illegális migrációt, ellenőrzött keretek közé kell terelni a bevándorlók áradatát.

A rendőröktől azt kérte, hogy határozottan, jogszerűen, szakszerűen és emberségesen teljesítsék küldetésüket.