Orosz nőket vetett volna be a jobbikos Kovács Béla

Kovács Béla a Jobbik európai parlamenti képviselője, sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Dekoratív orosz hölgyekkel hozott volna össze nyugat-európai üzletembereket Kovács Béla, a Jobbik kémkedéssel gyanúsított európai parlamenti képviselője – mindez abból a tanúvallomásból derül ki, amit egy költségvetési csalással kapcsolatos ügyben tettek a radikális politikusra.
Vágólapra másolva!

Orosz konzumlányok közvetítésével foglalkozó vállalkozás beindítását tervezte a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla – többek között ez áll abban a – PestiSrácok.hu által megszerzett – tanúvallomásban, amelyet a jobbikos európai parlamenti képviselő egyik ismerőse, volt munkatársa tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

A tanú szerint Kovács célja ezzel – a többek által is furcsállt – kezdeményezéssel az lett volna, hogy „dekoratív” orosz hölgyeket hozzon össze nyugat-európai üzletemberekkel. Noha ez a vallomás a Kovács Bélát szintén érintő, az OLAF feljelentése alapján

költségvetési csalás miatt indult büntetőügyben hangzott el,

a PestiSrácok értesülése szerint ezeknek az információknak a kémügyben lehet igazán komoly jelentőségük.

Kovács Bélát, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét kémkedéssel gyanúsítják Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Rébuszokban beszélt

Kovács elképzelése szerint a „dekoratív” orosz hölgyek különböző üzleti megbeszélésekre kísérték volna a nyugati üzletembereket, hogy „szórakoztassák” őket – áll a vallomásban. A férfi – aki végül úgy döntött, nem vesz részt az üzletben – kihallgatóinak vallott arról is, hogy a – magánéletéről is mindig titkolózó – jobbikos politikus egyébként erről az egész kezdeményezésről csak óvatosan, rébuszokban beszélt.

Egy, a PestiSrácok.hu-nak megszólaló volt jobbikos forrás megerősítette a tanú által elmondottakat, miszerint Kovács a 2000-es évek végén jött elő társaságban azzal az ötletével, hogy vannak olyan orosz női ismerősei, akik

„szívesen ismerkednének” nyugat-európai üzletemberekkel.

Kovácstól értesüléseik szerint kerek perec meg is kérdezték ismerősei, hogy prostituáltakról van-e szó, de ezt ő tagadta. Csupán annyit mondott, hogy „jól képzett”, tanult lányokról van szó, akikről többeknek fotókat is átküldött.

2014 áprilisában jelentették föl

Mint arról korábban beszámoltunk, 2015 decemberében gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselőt. A politikus panasszal élt a gyanúsítással szemben. Kovácsot kémkedéssel gyanúsítják.

A jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a polgári elhárítás jelezte, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel Moszkvába látogat. Kovács Béla több nyilatkozatban tagadta a kémkedés vádját.