Ma kisüthet a nap

mol benzinkút töltőállomás
Salgótarján, 2011. április 6. A MOL Nyrt. alkalmazottja cseréli az üzemanyag ártábláját egy salgótarjáni benzinkútnál. Történelmi csúcsra emelkedett a benzinár, bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Ma kisüthet a nap

Köpönyeg.hu Forrás: Origo

Kedden ÉK felől újabb felhősödés várható, de délután ÉK, K felől egyre nagyobb területen süt ki a nap - írja a Köpönyeg.hu. A nyugati tájakon többfelé, máshol csak elszórtan lehet újabb eső, zápor. Az északi, északkeleti szél megerősödik.

19 és 25 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

Szerdán tovább csökken a felhőzet, az ország nagy részén már többórás szikrázó napsütésre van kilátás. Esetleg elvétve fordul elő zápor. Erősödik a nappali felmelegedés, visszatér a nyárias idő: 28 fok körül alakul a maximum.

Csütörtöktől vasárnapig igazi nyárias idő várható sok napsütéssel, csapadék nélkül. A hőmérséklet pedig tovább emelkedik: újra lehet 30 fok körüli hőség.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A csökkentéssel

a benzin átlagára 330-331 forintra, a gázolajé 332-333 forintra mérséklődik.

Az üzemanyagok ára legutóbb múlt szerdán változott, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 2 forinttal emelkedett, a gázolaj ára stagnált. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Forrás: MTI/Komka Péter

Boldog névnapot

Szeptember 6. az év 250. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 116 nap van hátra.

Ma a Zakariásokat ünnepeljük.

A Zakariás férfinév a héber eredetű Zekarja, Zecharja latinosított alakja. Jelentése Jahve ismét megemlékezett. Női párja: Zakária.

Mozipremierek

  • Kilenc élet
  • Mondd ki, hogy uborka!
  • Florence: A tökéletlen hang
  • Sully: Csoda a Hudson folyón