Új üzleti és pénzügyi negyedet építenek a Pallas Athéné alapítányok

a Pallas Athéné Alapítványok sajtóreggelijére. 
Fekete Zoltán, vezérigazgató, Optima Befektetési Zrt.
a Pallas Athéné Alapítványok sajtóreggelijére. Fekete Zoltán, vezérigazgató, Optima Befektetési Zrt. 2016.06.16.
Vágólapra másolva!
Magyarországon és a régióban is egyedülálló üzleti és pénzügyi negyed jöhet létre a Pallas Athéné alapítványok Váci útra tervezett ingatlanberuházásának köszönhetően – jelentette be Fekete Zoltán, az alapítványok közös alapkezelője, az Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója. Fekete Zoltán szerint a beruházásnak köszönhetően több, új európai központot kereső cég is Budapestre helyezheti székhelyét.
Vágólapra másolva!

Az újabb beruházással a Pallas Athéné alapítványok folytatják az államkötvényvagyon ingatlanbefektetésekbe való csoportosítását – mondta Fekete Zoltán. Az Optima Zrt. a Váci út 160-168. alatt található, három telekből álló ingatlanegyüttest vásárolta meg 55 millió euróért.

A közel 7 és fél hektáros területen a következő években a város egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje valósulhat meg.

150 ezer négyzetméter iroda nyílik majd, de üzletek és lakások is épülnek majd, és a közterek is megújulhatnak.

Fekete Zoltán, a Pallas Athéné alapítványok közös alapkezelője, az Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója Fotó: M.Schmidt János – Origo

Nem szeretnénk lemaradni a brexit miatt Londonból távozó pénzügyi szolgáltatókért folyó versenyben – mondta Fekete Zoltán. Szerinte a kiváló adottságokkal rendelkező területen felépülő pénzügyi központnak köszönhetően

több, új európai központot kereső cég is Budapestre teheti székhelyét.

Budapest a számviteli szolgáltatások szempontjából már eddig is jelentős városnak számított Európában, a pénzügyi kultúra és képzés színvonalának növelése pedig amúgy is az alapítványok legfontosabb céljai közé tartozik – tette hozzá Fekete Zoltán.

A vezérigazgató szerint a beruházással a Pallas Athéné alapítványok hosszú távon is biztos hozamtermelő ingatlanra tesznek szert, a nemzeti vagyont is gyarapítják, és az építőiparban több cégnek és több ezer embernek is munkát adnak majd.

Az ingatlanok megvásárlása a múlt héten zárult le, az eladó két magyar tulajdonú ingatlanbefektető-vállalkozás volt – mondta Fekete Zoltán újságírói kérdésre válaszolva. A kivitelezés forgatókönyve még nem született meg, ez a következő néhány hónap feladata, amely során mindenben együttműködnek a Közbeszerzési Hatósággal – tette hozzá. Az építkezéshez az Optima Zrt. banki finanszírozást is igénybe fog venni.

Nő az ingatlanvagyon

Az ingatlanok megvásárlásával a Pallas Athéné alapítványok birtokában lévő állampapírok értéke 155 milliárd forintra csökkent, az ingatlanvagyon pedig 70 milliárd forintra nőtt. További 20 milliárd forintot bankbetétekben, 21 milliárd forintot vállalati kötvényekben tartanak.