Elhanyagolták gyerekeiket, öt évet kaphatnak a szülők

Vágólapra másolva!
Szeretet és gondoskodás nélkül tartott két gyereket egy tatabányai pár, a csótányos, rendetlen háztartásban sokszor tápszer sem jutott öthónapos babájuknak. Most börtönbe kerülhetnek az embertelen bánásmódért.
Vágólapra másolva!

Rideg pokol lehetett az otthon két tatabányai gyerek számára: a szülők egy egyszobás lakásban tartották közös kislányukat és a nő előző kapcsolatból származó, öt hónapos fiát – nevelésnek ugyanis nem lehetne nevezni azt, ahogy a kicsikkel bántak.

Koszban, éhesen tengődtek

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint az élettársak

hetente csak egyszer fürdették és rendszertelenül etették a két gyereket,

többször megtörtént, hogy az öthónapos csecsemő tápszer helyett csak vízzel higított almalevet kapott.

Ölelés helyett ütött

Nem figyeltek a körülményekre és arra sem, hogy kedvezőbb benyomást keltsenek: a rendetlen és mocskos lakásban megtelepedtek a csótányok, az iszákos apa pedig az orvoshoz is ittasan vitte el a gyerekeket.

Ennél is nagyobb kockázatot jelentett a kicsikre a szeretet hiánya: az egymással is veszekedő szülők türelmetlenül bántak velük, a lányt néha ráncigálták és fejére ütöttek,

az anya ridegen bánt gyermekeivel, tehernek érezte létüket is

-állítja a vádhatóság.

A két gyereket végül az illetékes kormányhivatal kiemelte a családból, és védelembe vette. A kiskorú veszélyeztetésével vádolt szülők öt év börtönt is kaphatnak, ha bíróság a legkeményebb szankció mellett dönt.