Balatonfüreden ül össze a Fidesz-frakció

A kormány és a parlamenti pártok egyeztetése az alaptörvény módosításáról
Kósa Lajos
Vágólapra másolva!
A kvótanépszavazás, a családtámogatási, az egészségügyi és az oktatási rendszerben tervezett változtatások és a kormánypárt 2018-ig szóló politikai stratégiája is szerepel a Fidesz szerdán kezdődő frakcióülésének napirendjén Balatonfüreden – erről Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője beszélt a Magyar Időknek adott interjújában.
Vágólapra másolva!

A politikus arra a kérdésre, hogy milyen jogi lépés követi a népszavazást, azt mondta: ez attól is függ, hogy Brüsszel kvótával kapcsolatos jogalkotása milyen fordulatot vesz. Hangsúlyozta:

a magyar parlament és a magyar kormány a népszavazást nem hagyhatja figyelmen kívül.

Ha a magyar nép azt mondja, hogy nem lehet senkit sem betelepíteni a magyar parlament véleményének a kikérése nélkül, akkor a parlamentnek ez alapján kell választ adnia Brüsszelnek a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban, ami csak elutasító lehet – tette hozzá. Kósa Lajos úgy fogalmazott: legfontosabb célkitűzésük, hogy győzzenek a nemek.

Nem változtatnak

A népszavazást követő időszakkal kapcsolatban azt emelte ki, hogy legfontosabb preferenciáik nem fognak változni, továbbra is

a családtámogatás áll a kormányzás középpontjában.

A munkahelyek létesítése és a reálbérek emelése révén a Fidesz az eddigi stratégia folytatását tervezi egy munkaalapú és szolidáris társadalom felépítése érdekében – mondta.

Kósa Lajos Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az őszi parlamenti ülésszakra előrevetítette: lezárul a „Földet a gazdáknak” program, ezt a törvényalkotásnak is követnie kell. Úgy vélte, a tapasztalatok alapján a polgári törvénykönyv felülvizsgálata is fontos feladat lesz, továbbá a migrációs helyzet kapcsán folyamatosan figyelni kell, hogy hol tudják segíteni a rendőrség, a határvadászok és a honvédség munkáját. Ősszel ennek kapcsán kisebb törvénymódosítás válhat szükségessé – mondta.