Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön ragyogóan napos, meleg, nyárias időre van kilátás - írja a Köpönyeg.hu. Kicsi az esély csapadékra. 26-31 fokos meleg várható.

Pénteken eleinte marad a napos, száraz idő; majd a déli óráktól egyre többfelé növekszik meg a felhőzet és délutántól-estétől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel. Évszakváltó hidegfront éri el hazánk térségét, mely véget vet a sokéves átlagnál több fokkal melegebb időnek. A front előtt még meleg lesz, estétől aztán csökken a hőmérséklet.

A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, záporeső. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős. Markáns lehűlés ígérkezik, hiszen délután már csak 19 és 25 fok közötti értékeket mutathatnak majd a hőmérők.

Vasárnap folytatódik a borongós, most már igazi őszi idő: többfelé lehet eső, zápor az erős északnyugati szél mellett. Mindössze 17 és 23 fok között várható a maximum.

Boldog névnapot

Szeptember 15. az év 259. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 107 nap van hátra.

Ma az Enikőket és Melittákat ünnepeljük.

A Melitta görög eredetű női név, jelentése: méh. Az Enikő női nevet Vörösmarty Mihály költőnk alkotta meg az ősi Enéh (ünő) névből a -kő kicsinyítőképzővel.

Távkapcsoló

A csütörtök a krimisorozatok napja a két nagy kereskedelmi csatornán, a TV2 az NCIS-t, az RTL Klub a Helyszínelőket folytatja. A Viasat3-on az Észbontók jelentkezik újabb adással, miközben a Duna TV-n Fábry szórja a poénokat, az AMC-n pedig folytatódik a Better Call Saul. Az OzoneNetworkön az OzoneUtazás díjnyertes részével Albániából kapunk egy merítést.

Mozipremierek

A Snowden-fájlok
Bridget Jones babát vár
Ütközés
Fantomfiú