Vizsgálatot akart az adóellenőr, rázárták a boltot

Vágólapra másolva!
Próbavásárlás után akartak ellenőrizni egy boltost a NAV-ellenőrök, az eladónő azonban feldühödött, egyiküket bezárta az üzletbe.
Vágólapra másolva!

Hivatalos személy elleni erőszakkal és személyi szabadság megsértésével is vádolják azt az 52 éves Nógrád megyei nőt, aki két NAV-ellenőrrel akaszkodott össze június 8-án.

Vásároltak, majd lecsaptak

Az adóellenőrök inkognitóban tartottak próbavásárlást az állateledelt forgalmazó boltban, ahol a vádlott dolgozott. Mivel nem kaptak számlát, hamarosan vissza is tértek, igazolták magukat, majd bejelentették, hogy a nyugta hiánya miatt ellenőrzést indítanak az eladónővel szemben.

Addig vitatkozott, míg rázárták az ajtót

Az asszony először tagadta, hogy bármit is vettek volna tőle, majd pánikszerűen zárni kezdett, és távozásra kérte az ellenőröket. Egyikük ki is lépett az üzlethelyiségből, mert tartott tőle, hogy a vádlott rázárja az ajtót.T

ársa azonban maradt, és lakat mögé is került.

Az eladónő aztán még kétszer visszament az boltba: egyszer ott felejtett táskája miatt – ekkor

próbálta kilökdösni a NAV-ost,

de ő maradt, és újra felszólította az asszonyt, hogy lefolytatná az eljárást. A vádlott másodjára már rendőri kísérettel tért vissza, és kiengedte a foglyul ejtett ellenőrt. A vádlottra felfüggesztett szabadságvesztést kér a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség