TV2 Tények: Veszélyesen manővereztek a gépek a zuhanás előtt

repülőgéproncs
A légi közlekedési hatóság szakértői vizsgálják a roncsokat
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, összeütközött és lezuhant két kisrepülőgép Gödöllő és Isaszeg között, az egyik gép fedélzetén két felnőtt és egy gyerek, a másikon a pilóta volt a baleset pillanatában. Mind a négyen meghaltak. Egy közelben horgászó férfi a TV2 Tények című hírműsorának azt mondta, a kisrepülőgépek többször is veszélyesen manővereztek a baleset előtt.
Vágólapra másolva!

A sétarepülőn a pilóta mellett egy anya és a kisgyereke volt, mindkét gép a gödöllői repülőtérről szállt fel, és oda is kellett volna visszatérniük. A Tények úgy tudja, mindkét pilóta Gödöllőn élt. A hírműsor szerint először azt sem tudták a helyszínen, kik voltak a sétarepülőn, a rendőrség a repülőtér parkolójába terelte az ott lévő embereket, és úgy tudták kideríteni, kik az áldozatok, hogy csak az ő autójuknál nem állt senki.

A TV2 stábjának beszélt egy közelben horgászó férfi is, aki az egészet végignézte. Szerinte a két gép nem véletlenül találkozott össze a levegőben, ugyanis úgy látta, többször is veszélyes manővereket mutattak be nagyon közel egymáshoz, éppen a horgásztó felett.

– mondta a tévéseknek a férfi.

Forrás: Police.hu

A gödöllői reptér üzemengedélyét a baleset után felfüggesztette a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala. A tulajdonossal és az üzemben tartó szervezettel egyeztették a döntést, a hatóság szerint az események súlya és a tisztázatlan körülmények miatt döntöttek így.