A magyar riporterpáros a nyilvános szoptatás mellett

szoptatás, on the spot, anyatej
Greg Kocsis: Ománi Szultánság, 2016
Vágólapra másolva!
Az anyatejes táplálásról nyílik szabadtéri fotókiállítás a budapesti Madách téren. Az UNICEF Magyar Bizottság, a WHO Magyarországi Iroda és az On The Spot közös kiállításán 15 magyar fotóművész képei láthatók Cseke Eszter és S. Takács András saját fotói mellett.
Vágólapra másolva!

A sokakat megosztó nyilvános szoptatás mellett áll ki a dokumentumfilmes páros, Cseke Eszter és S. Takács András. Az On The Spot két riportere közös gyerekükkel együtt az elmúlt 9 hónapban 10 országban jártak, és bárhol is voltak, a kisfiút anyatejjel táplálták.

– olvasható a két riporter Facebook-oldalán.

Ománi Szultánság, 2016 Greg Kocsis

Az anyatejes táplálás világhetén az alkotók a közösségi oldalon hívták fel a figyelmet az ügy fontosságára, és egyben felhívást tettek közzé, hogy más édesanyák is küldjenek szoptatós fotókat saját magukról a kiállításra. A beküldött képek közül több mint száz szerepel majd a tárlaton montázsokba rendezve.

Kollek Ágnes úszóoktató és lánya, Linda, 2016 Fábián Évi

A tárlattal a szervezetek az anyatejes táplálás fontosságára és elfogadottságára kívánják felhívni a figyelmet a legkülönbözőbb kultúrákban.

Az UNICEF álláspontja szerint olyan szoptatást támogató környezet kialakítása lenne a cél, ahol az édesanyák, amennyiben a gyerekük éhes, tudják táplálni.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az UNICEF és számos egyéb egészségügyi szervezet próbálja folyamatosan felhívni a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára, amihez nem kevés híresség is csatlakozott, legutóbb a szoptatás világhetén írtunk erről.

Cseke Eszter és S. Takács András fotói mellett még 15 magyar fotóművész képei lesznek láthatóak.

A kiállításon részt vevő fotóművészek: Almási J. Csaba, Baricz Kati, Benkő Imre, Eifert János, Emmer László, Fábián Évi, Gőbölyös Luca, Máté Bence, Nánási Pál, Révész Tamás, Sárosi Zoltán, Stiller Ákos, Szilágyi Lenke, Szombat Éva és Vékás Magdolna.

A kiállítást szeptember 23-án 16:00-kor nyitják meg, a megnyitón az Örkény Színház színészei is közreműködnek. A tárlat egészen október 12-ig látható éjjel-nappal a Madách téren.