Pelczné: A nőkre veszélyes leginkább a bevándorlás

Pelczné Gáll Ildikó
A Fidesz-alelnök szerint az Európai Bizottsággal való viták teljesen természetesek
Vágólapra másolva!
Jogtalan a kényszerbetelepítés, és az október 2-i népszavazás megfelelő, demokratikus választ adhat a kérdésre – mondta egy migránshelyzettel kapcsolatos tanácskozáson Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament fideszes alelnöke. A politikus torz nemi aránytalanságokról is beszélt.
Vágólapra másolva!

A bevándorlási hullám és annak felelőtlen kezelése társadalmi feszültséget szít, a legnagyobb veszélyt a nőkre jelenti, és óriási biztonsági kockázatot rejt – mondta Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament (EP) alelnöke a Fiatal Családosok Klubja "Migránshelyzet női szemmel" tanácskozásán.

A közös jövő a tét

Az EP-alelnök kiemelte: a népszavazás tökéletes eszköz arra, hogy ebben a kérdésben meghallgassák az embereket. Hozzátette:

jogtalan a kényszerbetelepítés, és a népszavazás megfelelő, demokratikus választ adhat a kérdésre,

ráadásul túlmutat a pártpolitikai érdekeken, mert "a közös jövőnkről van szó".

Pelczné Gáll Ildikó szerint a népszavazás túlmutat a pártpolitikai érdekeken Forrás: Origo

A fideszes politikus felidézte: szilveszterkor Kölnben csoportos szexuális támadások történtek, és a rendőrség, a sajtó nem volt annyira segítőkész, mintha el akarták volna tussolni a történteket. Bár 1200 nőt érintettek a történtek egész Németország területén, az EP "nem aggódott nagyon" – közölte.

Pelczné szerint "az ide érkezők" kultúrájában a nők sokkal kevesebbet érnek.

Úgy látja, a regisztrált migránsok nagy része fiatal férfi, amiből torz nemi aránytalanságok keletkeznek, és ez mozgatórugója lesz a további szexuális zaklatásoknak.

Nem akarnak rettegni

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója a konferencián más mellett arról beszélt: nem akarnak olyan Európát, "ahol mindennaposak a terrortámadások, nem akarnak rettegni, félteni a gyermekeiket, aggódni a biztonságért".