Így fogták el a magyar lányok futtatóit

Bordélyházakat üzemeltettek Ausztriában
Vágólapra másolva!
Vádat emelhetnek az ellen a 47 éves férfi és 26 éves nő ellen, akik a gyanú szerint több bordélyházat üzemeltettek Ausztriában magyar lányokkal. A prostituáltak pénzének felét elszedték. 
Vágólapra másolva!
Bordélyházakat üzemeltett Ausztriában egy magyar férfi és egy nő Forrás: Police.hu

A 47 éves férfi és 26 éves társa 2010-től négy stúdiót működtetett Bécsben bordélyházként, ahol mintegy ötven, többek között Magyarországon újsághirdetés útján toborzott nőt foglalkoztattak prostituáltként – írta meg a police.hu.

A gyanúsítottak elvették a lányok pénzének felét, amiből autókat és ékszereket vettek, valamint felújították a Tarin lévő családi házukat. Amíg a nógrádi rendőrök Magyarországon nyomoztak, az osztrákok nemzetközi jogsegély keretében Bécsben.

Rendőrök az egyik gyanúsított házánál Forrás: Police.hu

A nógrádi rendőrök végül az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Rendőrség és a Bécsi Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével 2015. július 7-én fogták el a prostituáltak futtatásával foglalkozó férfit és nőt, miközben a bordélyházakat is ellenőrizték.

Ezután a gyanúsítottak magyar és osztrák ingatlanjaiban házkutatást tartottak a nyomozók. Autókat, sok készpénzt és ékszereket foglaltak le, valamint kezdeményezték több vagyontárgy zár alá vételét.

Elfogták a fiatal nőt Forrás: Police.hu

A két futattó ellen prostitúció elősegítése és kitartottság elkövetésének megalapozott gyanújával nyomoztak a nógrádi rendőrségen, Az ügyet a napokban zárták le, és vádemelési javaslattal küldték tovább az illetékes Pásztói Járási Ügyészségnek.