Köves Slomó nem engedne be ellenőrizetlenül migránsokat

Köves Slomó
ortodox rabbi Köves Slomó Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) óbudai zsinagóga rabbija Köves Slomó Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) óbudai zsinagóga rabbija
Vágólapra másolva!
Ellenőrizetlenül nem engedne be migránsokat Magyarországra Köves Slomó rabbi, aki a kvótareferendum kapcsán arról is beszélt, hogy szerinte romlott a zsidó közösségek biztonság- és komfortérzete Nyugat-Európában.
Vágólapra másolva!

A muszlim közösségek növekedésével a nyugat-európai országokban romlott a zsidó közösségek biztonság- és komfortérzete - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a köztévében.

Megjelent az erőszakos antiszemitizmus

Köves Slomó szerint az elmúlt 5-10 évben Nyugat-Európában megjelent az erőszakos antiszemitizmus, ami nemcsak verbális, hanem a legdurvább fizikai támadásokban is megnyilvánul, ráadásul az Európába érkező iszlám fundamentalisták kiemelt célpontjai a zsidó közösségek.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija Fotó: Bielik István - Origo

Itt nemcsak a terrortámadásokról van szó, hanem az általános komfortérzetről is - mondta. Beszélt arról is, hogy több francia barátja testőrrel küldi gyerekét iskolába. Ez a tendencia abban az országban, ahol a legnagyobb zsidó közösség él Európában, aggodalmat okoz - mondta.

Úgy vélte,

A kvótareferendumról szólva akceptálhatónak és

mindannyiunk érdekének nevezte azt, hogy ellenőrizetlenül ne engedjünk be migránsokat Magyarországra.

Ugyanakkor szerinte azt is át kell gondolni, az-e a helyes megoldás, ha "abból csinálunk erkölcsi kérdést, hogy a menekülő embereket milyen módon fogadjuk be, és hogyan osztjuk el, ahelyett, hogy arról beszélnénk, hogyan oldjuk meg a problémát a Közel-Keleten".