Simicskó: Új biztonsági és katonai stratégia készül

Simicskó István terror sajtáj
Vágólapra másolva!
Új nemzeti biztonsági stratégia és új katonai stratégia kidolgozásáról kezdődtek egyeztetések – számolt be a honvédelmi miniszter csütörtökön az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának.
Vágólapra másolva!

Simicskó István közölte: az elmúlt egy évben Európa biztonsága jelentősen megváltozott. Kiemelte a migrációs válsághelyzetet, a terrorizmus megnövekedett veszélyét, és kitért a kibertámadások jelentette veszélyekre is.

Megkezdték a munkát

A honvédelmi miniszter azt mondta: a Belügyminisztériummal és a Külgazdasági és Külügyminisztériummal közösen már megkezdték a munkát az új stratégiákról, és ha elkészülnek vitaanyagukkal, a parlament szakbizottságának véleményét is kikérik majd.

Simicskó István Fotó: Polyák Attila - Origo

Simicskó István azt mondta: a Magyar Honvédség katonái a megváltozott biztonsági környezetben az országon belül és a külföldi missziókban is tisztességesen helytálltak. Az ország határain is szolgálnak magyar katonák, továbbá a válságövezetekben a katonai és humanitárius segítségnyújtással is hozzájárulnak a migrációs helyzet kezeléséhez – fejtette ki a miniszter.