Vitát akar a Jobbik elnöke

Budapest, 2016. augusztus 3. A kvótareferendum magyarországi szavazásra készült szavazólapjának mintája a Nemzeti Választási Iroda fővárosi székházában 2016. augusztus 3-án. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ezen a napon jóváhagyta az októberi népszavazás szavazólapjainak mintáit. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Vitára hívta a Jobbik elnöke Orbán Viktor kormányfőt és Molnár Gyulát, az MSZP elnökét, hogy a kvótareferendumról vitázzanak. Elsőként a miniszterelnök üzent, és jelezte: nem vesz részt pártvitán, mert a népszavazást pártok felett álló ügynek tekinti.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is nemzeti és nem pártügynek tartja az október 2-ai népszavazást, ezért nem vesz részt pártvitákban, hanem azt várja a felelősen gondolkodó politikai erőktől, hogy a referendumon való részvételre buzdítsák az embereket.

Orbán Viktor miniszterelnök és Vona Gábor, a Jobbik elnöke Forrás: MTI/Beliczay László

Orbán Viktor álláspontját a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan tolmácsolta arra reagálva, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyilvános vitára hívta a miniszterelnököt, a Fidesz elnökét és Molnár Gyulát, az MSZP vezetőjét.

Az október 2-ai kvótareferendum szavazólapjának mintája Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a népszavazást, amit október 2-án tartanak. A kérdés így szól: