Szakértő: Bomba robbant éjjel a Teréz körúton

Helyszínelők
Király utcai robbanás
Vágólapra másolva!
Egészen bizonyos, hogy valamilyen bomba robbant fel a Teréz körúton szombat éjjel – mondta Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap déli műsorában. A szakértő szerint a robbanás környezetében keletkezett elváltozások, károk, a kirakatüveg környékének sérülése, a fal maradványa egyértelműen nagyobb mennyiségű robbanóanyag robbanására utal. Az ügyről este fél hétkor tart sajtótájékozatót a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Arra a felvetésre, hogy a robbanás környékén talált szegek miatt elképzelhetőnek tartja-e, hogy csőbomba robbant, a szakértő azt mondta: a csőbomba sokkal kisebb károkat okoz, "és láthatóan nem csőbomba, hanem más,

Mint mondta, a csőbombában kevesebb a robbanóanyag. Ladocsi Attila az eddigi felvételek alapján azt valószínűsíti, hogy a kirakat előtt robbant fel a bomba. Egyértelműen nem gázrobbanás történt – mondta a szakértő.

Robbanás után a Teréz körúton Fotó: Mudra László - Origo

A rendőrség több jel szerint is arra gyanakszik, hogy bombát robbanthatott valaki a Teréz körúton szombaton éjjel a Hvg.hu szerint. Azt írják, hogy valaki szándékosan akart sérülést okozni a robbanásban megsérült két rendőrnek. Szemtanúk

a robbanás helyszínénél. Amikor a járőrök elhaladtak előtte, kivett valamit a zacskóból, és utánuk dobta, majd azonnal visszabújt a kapubeállóba. Két-három másodperccel később történt a robbanás. Ezután átment az út másik oldalára, de útközben végig a sebesült rendőröket nézte – írja a Hvg.hu.

Egyébként szögeket is találtak a Teréz körúti robbanás helyszínén, így mégis elképzelhetőnek tartják, hogy a detonációt szögesbomba okozta. A PestiSrácok.hu meg nem erősített információja szerint egy gazdátlan csomagot akartak megnézni a rendőrök, amikor a robbanás történt. A PestiSrácok.hu úgy tudja, hogy néhány autóba is fúródott szög.

Szög a robbanás helyszínén Fotó: Mudra László - Origo

A rendőrség egyelőre a robbanás és a két sérült tényét rögzítő közleményen kívül nem mond semmit. Mindenesetre a hatóságok több emberen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt nyomoznak.

Részletes cikkünket a történtekről ITT olvashatják el, képgalériánkat pedig ITT nézhetik meg.