Belvárosi robbantás: mutatjuk, amit eddig nem látott

teréz körút király utca robbantó police.hu
Vágólapra másolva!
Kiemeltük a fontosabb részeket azon a videón, amelyen a szombat éjszakai robbantással gyanúsított férfi és maga a robbantás is látszik. Azt is megmutatjuk kinagyítva, ahogy a férfi elhelyezi a bombát a kapualjban a Teréz körúton.
Vágólapra másolva!

A rendőrség hétfőn délután egy 18 perces videót adott ki a szombat esti robbantásról. A felvételen nemcsak a robbantás pillanata, hanem az a férfi is látszik, akit a merénylettel gyanúsítanak. A videón pirossal karikáztuk be a férfit, akit a rendőrök keresnek, illetve bizonyos részeket felnagyítottunk.

A felvételen jól látszik, ahogy a férfi megérkezik a robbantás helyszínére, a táskájából innivalót vesz elő, és többször iszik belőle. Azután elsétál pontosan oda, ahol később a bomba robban. Aztán percekre eltűnik, majd ugyanoda megy vissza. Azt is bekarikáztuk, ahogy

a földre tesz valamit, majd beljebb rugdossa. Minden bizonnyal a bombát rejtő táskát.

A videón az is látszik, hogy ezután arrébb sétál, és behúzódik egy boltív alá, valószínűleg fedezéket keresve. Amikor meglátja a két feléje közelítő rendőrt, még beljebb lép, és ahogy a rendőrök a bomba mellé érnek, felrobbantja. Ezután pedig szinte átlép a robbantás után földön fekvő rendőrökön, és elsétál.

Minden bizonnyal egy, a bombából kirepülő repesz vagy szög – a bomba szögekkel volt telerakva, hogy még nagyobb pusztítást okozzon, még súlyosabb sebeket ejtsen – sebesíthette meg a rendőrnőt. Ezt az is alátámasztja, hogy elvileg ő volt messzebb a bombától, férfi kollégája pedig közelebb. Tehát alapesetben utóbbinak voltak nagyobb esélyei a súlyos sérülésre.

Forrás: Police.hu

Ahogy azt korábban megírtuk, szombat este bomba robbant Budapest belvárosában. A merényletben két rendőr sérült meg, a rendőrfőkapitány szerint a támadás célpontjai ők voltak. Mindkettejüket súlyos állapotban vitték kórházba. Állapotuk stabil.

Veletek vagyunk – ezt rakták ki mécsesekből együttérzésük jeleként a Honvédkórház főbejáratánál Forrás: MTI/Kovács Attila