Hello tourist! Itt a #helloHungary

#hellohungary 2016. 09. 27. Akvárium Akvárium Klub IBM Magyar Turisztikai Ügynökség Pongrácz Ferenc Sajtótájékoztató Turizmus világnapja sajtótájékoztató dr. Bienerth Gusztáv
Turizmus világnapja sajtótájékoztató. 2016.09.27.
Vágólapra másolva!
Startupok piacra segítésével erősiti a turizmus versenyképességét a Magyar Turisztikai Ügynökség és az IBM együttműködése. 
Vágólapra másolva!
Átadták a #helloHungary élménypontot a budapesti Erzsébet téren. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az ENSZ turisztikai világszervezete, a UNWTO idei Turizmus Világnapjának központi üzenete: turizmust mindenkinek, azaz biztosítsuk az utazás élményének egyetemes hozzáférését! Ebben a folyamatban az utazókat újszerű digitális megoldásokkal kiszolgáló startupoknak óriási a szerepük. Ezért is szentelte a Magyar Turisztikai Ügynökség a világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatóját a turisztikai innovációnak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és az IBM megállapodott abban, hogy közösen együttműködve lépéseket tesznek azért, hogy a turizmus versenyképessége az eddiginél is jobban növekedjen.

Az innovatív együttgondolkodás közös platformjaként átadták a turistáknak az Akvárium Klub közelében elhelyezett #helloHungary multifunkcionális tájékozódási- és élménymegosztó pontot is.

- fogalmazott dr. Bienerth Gusztáv turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

Pongrácz Ferenc, az IBM délkelet-európai üzletfejlesztési igazgatója és dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztos. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A turizmus állami irányításának tavasszal bekövetkezett változása nemcsak szervezeti, szemléleti megújulást is tükröz. Az ágazat versenyképességének növelése, mely elsődleges célja az új vezetésnek, elképzelhetetlen az innovációk elősegítése nélkül.

Technológiában is el vagyunk maradva. El vagyunk maradva a regionális versenytársaink teljesítményétől - hangsúlyozta Dr. Bienerth Gusztáv.

Együttműködés jött létre a Magyar Turisztikai Ügynökség és az IBM között. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az IBM immár 80 éve, amióta jelen van Magyarországon, támogatja az ország törekvéseit a kormányzati és az üzleti szféra hatékonyságának fejlesztésére, hozzájárulva a gazdasági teljesítmények javulásához az innováció, a kognitív technológiák eredményeinek átadásával - hangzott el a sajtótájékoztatón.

– tolmácsolta a sajtótájékoztatón Szalay Péter, az IBM Magyarország ügyvezető igazgatójának üzenetét Pongrácz Ferenc délkelet-európai üzletfejlesztési igazgató.

A sajtótájékoztatón mutatták be a #helloHungary elnevezésű installációt, mely a városlakókat és az idelátogató turistákat

újszerű, multifunkcionális tájékozódási- és élménymegosztó pontként

fogja szolgálni az Erzsébet téren.

A #helloHungary-élménypont nemcsak fotózkodásra kiváló, érintőképernyőin innovatív módon turisztikai információkhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők. Frissen szerzett benyomásaikat pedig az ingyenes wifi szolgáltatásnak köszönhetően azonnal meg is oszthatják.