Lázár: A népszavazás az utolsó lehetőség a bevándorlás megállítására

Vágólapra másolva!
A népszavazás az utolsó lehetőség a bevándorlás megállítására – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Hódmezővásárhelyen. 
Vágólapra másolva!

Lázár János az alföldi városban szervezett utcafórumon hangsúlyozta, a kormány egyedül már gyönge ahhoz, hogy megállítsa ezt a folyamatot. Hozzátette: Brüsszel egyedül a választói akarat előtt hajlik meg.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő miniszter arra biztatta mintegy száz hallgatóját, próbálják meggyőzni a kétkedőket, hogy

nem a kormányról, nem Orbán Viktorról, hanem a saját jövőjükről döntenek október 2-án.

A népszavazás hosszú évtizedekre határozhatja meg az ország sorsát, ha kevesen mennek el, és széthúzás lesz, nem tudjuk megállítani a bevándorlást. Először majd százakat, ezreket, végül akár százezreket telepíthetnek be Magyarországra – közölte a miniszter.

Aki nem akar bevándorlást, annak nemmel kell szavaznia, aki azt akarja, hogy ebben az országban magyarok éljenek, nemmel kell szavaznia, aki meg akarja védeni a hazáját, nemmel kell szavaznia – mondta Lázár János.

A politikus kifejtette, igaz, hogy kevesebben élnek Hódmezővásárhelyen, mint tizenöt vagy húsz éve, erre azonban nem az a válasz, hogy Afrikából vagy a Közel-Keletről hívunk ide embereket, hanem a helyi családokat kell segíteni abban, hogy gyermeket vállaljanak, otthont teremtsenek, munkájuk legyen, és boldogulni tudjanak.

Kérdésre válaszolva azt mondta, ha a kormány elveszíti ezt a csatát, nyilvánvalóan az alapján dönt majd, hova kerüljenek a bevándorlók, hogy mit gondolnak az adott településen élők. A kormány, ha arra kényszerül, hogy valahova az érkezőket szétossza,

csak ott tudja ezt megtenni, ahol kicsi volt az ellenállás, vagy a választókat nem érdekelte a népszavazás.

Így minden helyi eredménynek külön jelentősége lesz – tette hozzá.