Az Iszlám Állam irányította a Magyarországon átutazó terroristákat

Hamis útlevél Párizsi támadások
Vágólapra másolva!
Egyikük mobiljának adataiból következtetnek erre a terrorelhárítók. Újabb részleteket közölt a Magyar Idők a párizsi és brüsszeli terrortámadások végrehajtóinak magyarországi tartózkodásáról.
Vágólapra másolva!

A lap rendvédelmi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadások logisztikai irányítója először 2015. augusztus 30-án járt hazánkban, Kiskőrösről szállított el két terroristát, akik később a Stade de France stadionnál és párizsi kávézóknál követtek el merényleteket.

Vélhetően az Iszlám Állam szíriai központjából irányították a Magyarországon átutazó terroristák mozgását Forrás: AFP/-

Bilal Hadfi és Chakib Akrouh 2015. augusztus 25-én illegálisan lépte át a magyar határt. Az egyik mobiltelefonjukat az erdőben megtalálták a magyar terrorelhárítás szakemberei, és a készülék adatai alapján megállapították, hogy

a terroristák mozgását az Iszlám Állam szíriai központjából irányították.

Hamis útlevelek

Mint arról a napilap korábban beszámolt, Salah Abdeslam egy Audi A6-ossal vitte tovább Magyarországról azt a három férfit, aki a párizsi Bataclan színházban válogatás nélkül lőtte az embereket.

Mindhárman hamis szír útlevéllel érkeztek a szerb–magyar határon át Budapestre, és hét napig egy zuglói hotelben bujkáltak.

A Magyar Idők információi szerint Abdeslam hét terroristát szállított Magyarországról Brüsszelbe, és a Stade de France stadionnál elkövetett merényleteknél vezette a terroristák autóját. Bár Abdeslam robbanómellényt viselt, az utolsó pillanatban mégis az életet választotta, majd hosszú hónapokig bujkált. Idén március 18-án fogta el a belga antiterrorista-kommandó Brüsszel Molenbeek negyedében, nem messze szülei házától.