Felfüggesztett börtön G. Fodor Gábor támadójanak

G. Fodor Gábor
Budapest, 2014. október 6. G. Fodor Gábor, az alapítvány stratégiai igazgatója a Századvég Alapítvány Nemzeti Érdek című folyóirata Budapest különszámának bemutatóján a budapesti Design Terminálban 2014. október 6-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Ahogy azt az Origó megírta, szeptember 16-án, egy bevásárlóközpont parkolójában kötött bele egy férfi G. Fodor Gáborba, a Századvég Alapítvány elnökhelyettesébe, aki egyúttal a 888.hu főszerkesztője is. A támadót gyorsított eljárásban ítélték el.
Vágólapra másolva!

A 888.hu főszerkesztője egy kolléganőjével ment a munkahelyére, amikor egy férfi egy a 888.hu-n megjelent cikk miatt trágár szavakat kiabált neki, majd hátulról tenyérrel fejen ütötte.

G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

G. Fodor Gábor ekkor közölte a támadóval, hogy fel fogja jelenteni. A férfi azonban ennek ellenére folytatta a szitkozódást, majd még egyszer hátulról, tenyérrel fejen ütötte, illetve leköpte. A támadó később bocsánatot kért G. Fodor Gábortól.
Az 57 éves férfit a bíróság gyorsított eljárásban, garázdaság miatt ítélte el 6 hónapra, a büntetést azonban 2 évre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.