Még keresik a sportegészségügyi intézet helyét

Országos Sportegészségügyi Intézet Szerkezetkész állapotban a kórház Budapest, Alkotás utca 48-50., 1123 sportkórház
Budapest, 2010. december 8. Szerkezetkész állapotban a kórház. Várhatóan hamarosan folytatódik az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) építkezése. A 2004-ben abbamaradt beruházáson eddig csak állagmegóvás történt. MTI Fotó: Balaton József
Vágólapra másolva!
Annyi bizonyos, hogy a jelenlegi telephelyről jövő június 30-ig el kell költöznie az intézménynek.
Vágólapra másolva!

Önálló intézetként fog működni az Országos Sportegészségügyi Intézet, de még nem dőlt el, hogy hol. Erről Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy szakmai fórumon.

Az biztos, hogy 2017. június 30-ig a jelenlegi, Alkotás úti telephelyet el kell majd hagyni

- erősítette meg a politikus. Mint arról korábban a Magyar Idők cikke alapján az Origo is beszámolt, az OSEI Alkotás úti épületeit már tavaly decemberben odaígérték a testnevelési egyetemnek, amely a jövő év második felében veheti majd birtokba az üressé váló területet.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet Alkotás úti épülete Forrás: MTI/Balaton József

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, a magyar sportolók létszáma és a nemzetközi sportesemények sorozatos rendezése miatt indokolt egy olyan új sportegészségügyi országos intézmény létrehozása, amely a kor követelményinek megfelelő hátteret tud biztosítani.

Májusban írt arról a Magyar Idők, hogy egy készülő kormányelőterjesztés szerint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ angyalföldi, Róbert Károly körúti telephelyére, egészen pontosan a Honvédkórház mellé építenének fel egy vadonatúj épületet az Országos Sportegészségügyi Intézet számára.