Nyárias napunk lesz

napsütés Duna, margitszigeti hífő, alacsony vízállás, napsütés
Duna, margitszigeti hífő, alacsony vízállás, napsütés
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken agyogó szeptember végi napsütés várható, melyet csak kevés felhő zavarhat. Esőre továbbra sem kell számítani. A délnyugati szél néha megélénkül. Melegfronti hatás érvényesül. Nyáriasan meleg lesz, a csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható, többórás napsütéssel október első napján is. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél egyre nagyobb területen élénkül meg. Marad a 25 fok körüli maximum.

Vasárnap napközben egyre többfelé növekszik meg a felhőzet, és délutántól szórványosan alakulhat ki zápor, főleg délen, délnyugaton zivatar is. A szél fokozatosan ÉNy-ira fordul. Hidegfront érkezik.

Boldog névnapot

Szeptember 30. az év 274. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 92 nap van hátra.

Ma a Jeromosokat ünnepeljük.

A Jeromos a görög Hieronümosz névből származik, jelentése: szent nevű. Női párja: Jeronima.

Távkapcsoló

Pénteken a LifeNetworkön 19 órától folytatja a Mini páros, a Duna TV a Tetthely - Vérdíj című krimit adja. A TV2-n jön a Halálfutam 2, az RTL Klubon folytatódik a Csúcsformában sorozatváltozata, a Comedy Central Bödőcs Tibor önálló estjét, a Bödőcs Londonban második részét mutatja be.

Szombaton a saját gyártású szórakoztató műsorok csapnak össze, a TV2-n jön a Star Academy újabb adása, az RTL Klubon pedig az X-Faktor második válogatója. A Viasat3-on Harry Potter és a bölcsek köve, majd a Taxi 4 várja a nézőket, a Duna TV-vel a Napsütötte Toszkánában romantikázhatunk, a LifeNetworkön indul az Esküvői álomruhák: Az Amsale-salon.

Vasárnapra három nagyszabású show is jut, a TV2-n a Sztárban sztár, az RTL Klubon a Kicsi Óriások megy este, a Duna TV-n pedig a Magyarország, szeretlek! jön. A Viasat3-on a Gladiátor, a Super TV2-n Trópusi vihar támad, az OzoneNetworkön Kínába visz a Felfedezőatlasz.

Mozipremierek

  • Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
  • Toni Erdmann
  • Mélytengeri pokol
  • Kiéhezettek
  • Ernelláék Farkaséknál
  • Mérges Buddha