Gyurcsány: A demokratikus Magyarország győzni fog

DK Demokratikus koalicio élőlánc a parlament körül
Vágólapra másolva!
A vasárnapi népszavazáson a demokratikus, jóhiszemű Magyarország győzni fog – jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke a Parlament előtt szombaton tartott kampányzáró sajtótájékoztatóján, miközben a párt szimpatizánsai élőláncot vontak az épület köré.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc a vasárnapi referendumról azt mondta, azzal megpróbálják elrabolni Magyarország tisztességének nagyobbik felét, véleménye szerint azonban a demokratikus ellenzék képes lesz ezt megakadályozni.

Gyurcsány Ferenc szerint a bajbajutott emberek nem Magyarországra akarnak jönni, legfeljebb átvándorolnak az országon Fotó: Polyák Attila - Origo

A népszavazás a DK számára nem az Európát valóban kihívások elé állító menekültkérdésről szól –jelentette ki. A bajba jutott emberek ugyanis nem Magyarországra akarnak jönni, legfeljebb átvándorolnak rajta – tette hozzá. A miniszterelnök és kormánya az ország európai elkötelezettségét, humanizmusát kívánja megkérdőjelezni, erre mond a DK nemet azzal, hogy nem vesz részt egy „alkotmányellenes, tisztességtelen, emberietlen kampányban” – fogalmazott.

A DK élőlánca a Parlament körül Fotó: Polyák Attila - Origo

Gyurcsány Ferenc szavai szerint az elmúlt napok, hetek dacára a kormány is érti és érzi, hogy a kampány eredménytelen lesz, a népszavazás el fog bukni, a jóhiszemű, demokratikus Magyarország pedig győzni fog. Hozzátette, hogy szerinte vasárnap a távolmaradók lesznek többen. Kijelentette, hogy az élőlánccal nemcsak a demokrácia és parlamentarizmus szimbólumává vált épületet védik, de Magyarország európai uniós tagságát is, mert hosszú távon ez a tét.

Élőlánccal vették körbe a Parlamentet Fotó: Polyák Attila - Origo

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke pedig arról beszélt, 5500 arcra és kézre ragasztható, EU-s matricát osztottak ki szimpatizánsaik között, tehát ennyien biztosan összegyűltek, hogy élőlánccal vegyék körbe a Parlamentet.