Erős lehűlést hoz a jövő hét

nk20141029
Dér borítja egy növény levelét Nagykanizsán az első talajmenti fagyok nyomán.
Vágólapra másolva!
Jön a hidegfront, jövő hét közepére már talaj menti fagyokra is számítani kell.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délnyugat, nyugat felől fokozatosan mindenhol megnövekszik a felhőzet, de délelőtt a keleti tájakon még sok napsütés várható. Délután még csak a Dunántúl nyugati felén, később egyre többfelé alakul ki eső, záporeső, néhol zivatar.

Eleinte a délnyugati, délutántól az északnyugatira forduló szél erősödhet meg. A csúcshőmérséklet nyugaton már csak 18 és 21, keleten még 22 és 25 fok között alakul. Hidegfront érkezik – jósolja a Köpönyeg.hu.

Szerdán már viharossá fokozódhat a szél Fotó: Nagylaki András / Nyugat.hu

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak délutántól északnyugat felől szakadozhat fel a felhőzet. A nap első felében főleg a Dunántúlon, délután pedig inkább a középső és a keleti területen valószínű többfelé eső, záporeső.

Erős lesz az északnyugati szél, amellyel még hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe. 12 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk – a tartósan esős tájakon lesz a hűvösebb.

Kedden a nap első felében változóan, délután ismét erősen felhős lesz az ég. Főleg délután lehet újabb eső, zápor. A légmozgás erős marad, folytatódik a lehűlés. A csúcsérték 12 és 17 fok között alakul.

Dér borítja egy növény levelét Forrás: MTI/Varga György

Szerda reggel még borongós, esős időre van kilátás, később – a több helyen viharossá fokozódó szél hatására – csökken a felhőzet. Már csak 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Csütörtök reggelre jócskán lehűl a levegő: több helyen alakul ki talaj menti fagy, sőt az északi tájakon 2 méteres magasságban is fagyhat (-2, 0 fok). Csak némileg mérséklődik az erős légmozgás. Hűvös őszi időre van kilátás, mindössze 9 és 11 fok között várható a maximumérték.