Felhős, esős napunk lesz

Ilyennek látszik ma reggel fel hétkor Budapest a Józsefhegyi kilátóról. Az eső szitál, az ég felhős, a hőmérséklet 3 fok, de a levegő tiszta és friss.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn erősen felhős, borult lesz az ég, csak délutántól ÉNy felől szakadozhat fel a felhőzet – írja a Köpönyeg.hu. A nap első felében főleg a Dunántúlon, délután pedig inkább a középső és a keleti területen valószínű többfelé eső, záporeső. Erős lesz az északnyugati szél, mellyel még hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe.

12 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk – a tartósan esős tájakon lesz a hűvösebb.

Kedden a nap első felében változóan, délután ismét erősen felhős lesz az ég. Főleg délután lehet újabb eső, zápor. A légmozgás erős marad, folytatódik a lehűlés. A csúcsérték 12 és 17 fok között alakul.

Szerdán reggel még borongós, esős időre van kilátás, később – a több helyen viharossá fokozódó szél hatására – csökken a felhőzet. Már csak 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön reggelre jócskán lehűl a levegő: több helyen alakul ki talaj menti fagy, sőt az északi tájakon 2 méteres magasságban is fagyhat (-2, 0 fok). Csak némileg mérséklődik az erős légmozgás. Hűvös őszi időre van kilátás, mindössze 9 és 11 fok között várható a maximumérték.

Köpönyeg.hu Forrás: Origo

Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelkedett bruttó 6,35 forinttal a 95-ös benzin, és 12,70 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szombattól a jövedékiadó-szabályozás változása miatt.

Az Országgyűlés által júniusban elfogadott új jövedékiadó-törvény a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adóját. Az új szabályozás szerint emelkedik a jövedéki adó, ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, ha azonban 50 dollár fölé emelkedik a világpiaci ár, az adómértékek visszaállnak a korábbi szintre. Az emelkedéssel

a benzin átlagára 339-340 forintra, a gázolajé 345-346 forintra nőtt.

A benzin ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 2 forinttal csökkent, a gázolaj ára nem változott. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Boldog névnapot

Október 3. az év 277. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 89 nap van hátra.

Ma a Helgákat ünnepeljük.

A Helga női név az óészaki heilagr (szent vagy megszentelt) szóból ered. Ma Gertrúd, Heliodor, Hiador, Ignác, Ilián, Jozefa, Jozefin, Jozefina, Mária, Teréz, Tereza, Teréza, Terézia, Teri, Terka, Tessza névnap is van.

Távkapcsoló

A TV2 leállt a Star Academy napi adásaival, A szultána után az Anakondát adja, miközben az RTL Klubon a Dr. Csontból jön új rész. A Viasat3-on A nagy fogás, a Duna TV-n a Maradj talpon! folytatódik, a Prime-on Mel Gibsonnak kell Váltságdíjat fizetnie, a LifeNetworkön indul a Szerelem tálalva című sorozat.

Mozipremierek

  • Kubo és a varázshúrok
  • A lány a vonaton
  • Nézd, ki van itt
  • Pizsamaparti
  • Virsliparti
  • Tűz a tengeren