Liberálisok: helytelen az alaptörvény módosítása

Fodor Gábor, liberálisok, MLP
Budapest, 2016. október 2. Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke sajtótájékoztatón értékeli a kvótareferendumot a párt fővárosi irodájában 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki.
Vágólapra másolva!
Fodor Gábor szerint a népszavazás politikai vereség a kormánypártok számára.
Vágólapra másolva!

A Liberálisok elnöke közölte, határozottan visszautasítják az alaptörvény módosítására tett kezdeményezést, mert az továbbra is értelmetlenül szembemegy az Európai Unióval, élezi a konfliktust, és nincs mögötte választói többség.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke 15 milliárdos gyűlöletkampányról beszélt Forrás: MTI/Marjai János

Fodor Gábor megköszönte a népszavazáson kapott igen szavazatokat, külön kiemelve, hogy Felcsúton 21-en mertek így voksolni. Értékelése szerint ez azt mutatja, hogy pártja elkezdte bázisának építését. Gratulált a Kétfarkú Kutyapártnak is, üdvözölve, hogy aktív részvételre buzdították az embereket, szerinte így lehet legyőzni a kormányt.

Az ellenzéki politikus szerint a népszavazás politikai vereség a kormánypártok számára, a 15 milliárd forintos gyűlöletkampány leszerepelt.

A PM kezdeményezésére úgy reagált: nincsenek ellene az ellenzéki egyeztetésnek, és létezik az előválasztásnak olyan formája, amit támogatnának.