Rosszul lett a Frankfurt-Budapest járat pilótája

Vágólapra másolva!
A Lufthansa LH1340-es számú járatának pilótája a felszállás előtt, taxizás közben (a beszállóhelyről a futópálya felé haladó gépen) lett rosszul. Oxigénmaszkot tettek rá. Ha felszállás után lett volna rosszul, az nagy gondot okozhatott volna.
Vágólapra másolva!

A repülőgépnek 16:20-kor kellett volna felszállnia, de még mindig Németországban, a kifutó előtt vesztegel. A pilótát már elvitte a mentő, az első tiszt viszont nem állhat arrébb a géppel. A repülőn tartózkodó olvasónk szerint a stewardessek kétségbeestek, de urai a helyzetnek. Oxigénmaszkot tettek a pilótára, aztán viszont az utasoktól kértek segítséget. Voltak is orvosok az utasok között, akik végül ellátták a pilótát.

A fedélzeten készült olvasói fotó, miután elvitték a pilótát Forrás: Origo

A Liszt Ferenc Repülőtér, a Lufthansa légitársasáság és Flightradar honlapja szerint a járat jelentős késéssel érkezett, de 18.50-kor leszállt Budapesten.

Frissítés: Olvasónk elmondta, az új kapitány a Frankfurtban nem sokkal korábban leszállt bilbaói járatról érkezett besegíteni. Ő tájékoztatott mindenkit arról, hogy kollégája a reptéri mentőben azonnal infúziót kapott, és gyomorrontásra vagy vakbélgyulladásra gyanakodott (bár a fülke nyitott ajtaján úgy látsziott, mintha ájult lenne). Azt is hozzátette a besígítő pilóta, hogy szerencse, hogy nem felszállásnál vagy a levegőben történt az eset.