Tarlós: A 3-as metró nem játék

alagút KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY metró sebességkorlátozás
Budapest, 2011. december 13. Metrószerelvény indul a Deák téri állomásról. 2011. december 13-tól 80 km/óráról 60 km/órára korlátozták a legnagyobb megengedett sebességet a 3-as metró teljes vonalán. A beszivárgó talajvíz miatt korrodálódott vasbeton pályalemezek terhelését csökkentik a korlátozással. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A 3-as metróval ne játsszunk, mert ebből nagyon komoly baj lehet! – mondta Tarlós István főpolgármester a metrófelújítás elhúzódásáról az ATV Start című műsorában hétfőn reggel.
Vágólapra másolva!

A 3-as metró naponta Debrecen teljes lakosságának csaknem háromszorosát szállítja, többet, mint a MÁV. A metrófelújítás folyamatait lassítani több mint felelőtlenség – hangsúlyozta a főpolgármester.
Van, amivel nem lehet szórakozni: például a 3-as metró vagy az árvízvédelem ilyen.

Csúszik a felújítás Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A főváros nem vállalja a felelősséget az időcsúszásokért

– tette hozzá.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek ebben a kérdésben gyorsítania és összpontosítania kell, különben a Fidesznek nagyon nagy problémája lehet Budapesten – vélekedett Tarlós István.

A főpolgármester kitért a vasárnapi népszavazásra is. Azt emelte ki, hogy az érvénytelenség dacára a magyarok túlnyomó többsége a migránsügy megítélésében a kormánnyal ért egyet. Az ellenzéki pártoknak a miniszterelnök lemondására vonatkozó követelését pedig butaságnak minősítette Tarlós István.