Picit melegszik az idő hétvégén

Ilyennek látszik ma reggel fel hétkor Budapest a Józsefhegyi kilátóról. Az eső szitál, az ég felhős, a hőmérséklet 3 fok, de a levegő tiszta és friss.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken hajnalban és reggel még többfelé lehet eső, zápor, majd csökken a felhőzet és rövid időre előbukkan a nap. Délután gomolyfelhők képződnek, melyekből elszórtan fordulnak elő záporok. Az északkeleti szél megélénkül. Reggel 6, délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton a hajnali órákban párássá válik a levegő, néhol köd is képződik. Napközben változóan felhős időre van kilátás, többórás napsütéssel. Hideg lesz a reggel: 0 és 6 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála. Délután 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap eleinte kevés felhő, napos idő valószínű, majd fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délután a Dunántúlon már eleredhet az eső. A csúcshőmérséklet 15 fok körül alakulhat.

Boldog névnapot

Október 7. az év 281. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 85 nap van hátra.

Ma az Amáliákat ünnepeljük.

Az Amália női név a germán Amal- kezdetű nevekből származik, a névképző egy gót királyi családra utal. Ma Amál, Bakács, Baksa, Bekény, Bekes, Garfield, Gerold, Girót, Mária, Márk, Márkus, Rodion, Szergiusz, Vendelina, Zserald névnap is van.

Távkapcsoló

Pénteken a TV2-n a Túl jó nő a csajom című vígjáték jön A szultána után, az RTL Klub a Csúcsformában-sorozatot folytatja. A Viasat3-on Harry Potter bolyong a titkok kamrájában, a Duna TV-n 21.35-kor kezdődik egy Nora Roberts-film, a Kék füst. A Cinemax egy klasszikus horrorral, a Carrie-vel készül, az OzoneNetworkön A vándormadarak titkos útját ismerhetjük meg.

Szombaton ismét összecsap a Star Academy és az X-Faktor, ha azonban nem vágyunk nagyszabású show-ra, többek között a Waterworld - Vízivilágban merülhetünk el a Viasat3-on. A Duna TV-n jön A kölyök, de nem Chaplinnel, hanem Bruce Willisszel, az OzoneNetworkön Japánba utazhatunk a Felfedezőatlasszal.

A vasárnap a Sztárban sztáré és a Kicsi Óriásoké, illetve a Magyarország, szeretlek!-é, lesz azonban más is, a Viasat3-on például A séf 21 órától. Az OzoneNetworkön indul a Franciaország madártávlatból, a Coolon jön Az éhezők viadala: Futótűz, a Prime-on Nanny McPhee - A varázsdada vigyáz a gyerekekre.

Mozipremierek

Kubo és a varázshúrok
A lány a vonaton
Nézd, ki van itt
Pizsamaparti
Virsliparti
Tűz a tengeren