Megerőszakolta és megfojtotta a kecskeméti nőt

17
A Bács-Kiskun megyei rendőrök azzal gyanúsítanak egy fővárosi férfit, hogy 1999-ben megerőszakolt, megfojtott és kifosztott egy 31 éves nőt.
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy budapesti férfi ellen, mert tizenhét éve megtámadott, megfojtott és kirabolt egy 31 éves kecskeméti nőt. A férfi mindent tagad. 
Vágólapra másolva!
A Bács-Kiskun megyei rendőrök azzal vádolnak egy budapesti férfit, hogy 1999-ben megerőszakolt, megfojtott és kifosztott egy 31 éves nőt Forrás: Police.hu

1999. szeptember 16-án reggel holtan találtak egy nőt Kecskeméten, az akkori Szent István-városban. Az igazságügyi orvosszakértő megvizsgálta a holttestet, és megállapította, hogy a 31 éves kiskunfélegyházi áldozatot előző este valaki

megerőszakolta, majd megfojtotta


– olvasható a rendőrség honlapján.

Mivel nem sikerült megállapítani, ki ölhette meg, 2001. május 16-án megszüntették a nyomozást, de nem feledkeztek meg az ügyről. Az elmúlt években többször a nyomozás folytatása mellett döntöttek a rendőrök.

Egyszer már lezárták a nyomozást, aztán újra elindították Forrás: Police.hu

A Bács-Kiskun megyei nyomozók munkájának, valamint a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően 2015. december végén sikerült azonosítani a gyanúsítottat, aki akkor egy másik erőszakos bűncselekmény miatt volt előzetesben. A nyomozás során sok minden kiderült.

A 40 éves férfi azért ölte meg a nőt, hogy „a szexuális erőszak miatti felelősségre vonást elkerülje”

– írják a rendőrök. Ezután azért, hogy egy kis pénzhez jusson, és egyben a nyomozást is akadályozza, ellopta a nő táskáját, a benne lévő személyes okmányokkal, készpénzzel és vásárlási utalvánnyal együtt. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő budapesti férfi mindvégig tagadta, hogy mit tett.

A rendőrök a nyomozást 2016. október 3-án befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal küldték el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.