Sportcsarnok vagy szuperkórház épül Kelenföldön?

Országos Sportegészségügyi Intézet Szerkezetkész állapotban a kórház Budapest, Alkotás utca 48-50., 1123 sportkórház
Budapest, 2010. december 8. Szerkezetkész állapotban a kórház. Várhatóan hamarosan folytatódik az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) építkezése. A 2004-ben abbamaradt beruházáson eddig csak állagmegóvás történt. MTI Fotó: Balaton József
Vágólapra másolva!
A stratégiai kabinet kedden tárgyal a fővárosi egészségügy átalakításáról, így a leendő dél-budai szuperkórház helyéről is.
Vágólapra másolva!

A Magyar Idők úgy tudja, szóba került, hogy inkább egy új sportlétesítményt kellene megépíteni a kerületben. Arra a néhány üres dél-budai ingatlanra ugyanis, amelyek a tervezett nagy kórház számára is megfelelő helyszínt biztosítanának, többen is igényt tartanának.

Már egy éve sincs az Alkotás úton a sportkórháznak Forrás: MTI/Balaton József

A stratégiai kabinet ülésén arról is dönthetnek, hová költözzön a Sportkórház, amelynek

2017. június 30-ig el kell hagynia jelenlegi, Alkotás úti telephelyét, átadva azt a Testnevelési Egyetemnek.

Korábban volt már olyan terv, hogy a Honvédkórház mellé húznak fel egy új épületet az Országos Sportegészségügyi Intézet számára, és olyan is, amely a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi úti klinikai tömbjéhez csatolt épületben képzelte el a Sportkórház jövőjét.

Ha a stratégiai kabinet ülésén ezekben a kérdésekben sikerül dűlőre jutni, a végleges döntést akár már szerdán meghozhatja a kormány. A terv nem zárja ki, hogy az Etele téren vagy annak környezetében egy új kórház létesüljön – írja a lap.