Ajánlatot tett a Mediaworks a Népszabadság szerkesztőségének

Vágólapra másolva!
Ajánlatot tett a Mediaworks a Népszabadság szerkesztőségének – közölte a kiadó szombat este az MTI-vel. Hozzátették, hogy a felek megállapodtak: vasárnap folytatják az egyeztetéseket az üzemi tanács és a szakszervezet bevonásával.
Vágólapra másolva!

Közleményük szerint szombaton a Mediaworks menedzsmentje azonnali egyeztetést kezdeményezett a Népszabadság felfüggesztésével és újraindításával kapcsolatban Murányi András főszerkesztővel.

A kiadó ajánlatot tett, mely szerint a Mediaworks haladéktalanul tárgyal a lap finanszírozásáról vagy újraindításáról, amennyiben

a szerkesztőség vezetése olyan stratégiát és üzleti tervet tesz le az asztalra, amely alapján biztosítható a hosszú távú gazdaságos működés.

A Népszabadság főszerkesztője ismertette a menedzsmenttel a szerkesztőség álláspontját, amely szerint a szerkesztőség határozott célja, hogy „együtt maradjon, kizárólag az eddigi, független szakmai minőséget állítsa elő”.

Hogy ez lehetséges-e, és milyen formában és konstrukcióban, arról tovább egyeztetnek a felek – olvasható a Mediaworks közleményében.

Murányi: A cél, hogy megjelenjenek

Murányi András még a tárgyalások előtt azt mondta: a Népszabadság célja az, hogy továbbra is megjelenjen minden platformon. A lap vezetésével most éppen erről tárgyalnak.

Arra a kérdésre, hogy mivel indokolta a kiadó, hogy felfüggeszti a lapot, Murányi András annyit mondott, hogy nem szeretne belemenni a részletekbe, inkább igyekszik konstruktív maradni, és megoldani a problémát.

forrás: youtube.com/Máté Péter