Az MSZP átvilágíttatná a médiumokat

Molnár Gyula
Budapest, 2016. szeptember 3. Molnár Gyula, az Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke felszólal a párt országos választmányának évad- és kampánynyitó rendezvényén a Dürer Rendezvényházban 2016. szeptember 3-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bizottságot hozna létre az MSZP elnöke a médiumok tulajdonosi hátterének vizsgálatára. Egyébként pedig - jelentették be - a szocialisták nem vesznek részt a kormányfő kezdeményezte alaptörvény-módosításban.
Vágólapra másolva!

A médiumok tulajdonosi hátterét, annak esetleges aránytalanságát vizsgáló bizottság felállítását sürgette Molnár Gyula, az MSZP elnöke.

Molnár Gyula MSZP-elnök vizsgálóbizottság létrehozását sürgeti Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az ellenzéki politikus a Népszabadság kiadásának felfüggesztését úgy értékelte: "a magyar demokrácia és a sajtószabadság sötét időszaka kezdődött el".

Felfüggesztették a lap kiadását Forrás: Origo

Kezdeményezte azt is, hogy a Fidesz és "a hozzá kötődő érdekcsoportok" fizessék vissza a népszavazás 15 milliárd forintos költségét.

Tóth Bertalan frakcióvezető pedig azt közölte, a hogy kvótareferendummal összefüggő alaptörvény-módosítás folyamatában - az ötpárti egyeztetéseken és a szavazáson - az MSZP nem vesz részt.