Őrült tempóban rázta le a rendőröket egy német nyugdíjas

Vágólapra másolva!
Bőven 150 kilométer/órás sebesség felett száguldott az idős német férfi, aki a mohácsi rendőrök elől próbált elmenekülni. Megsebesített egy rendőrt is, a börtönt viszont valószínűleg elkerülheti,
Vágólapra másolva!

Évek óta nem volt érvényes jogosítványa, de ettől függetlenül rendszeresen vezetett az a 74 éves német nyugdíjas, akit még 2016 januárjában kapcsoltak le a mohácsi rendőrök.

A himesházi Mad Max

Az idős férfi azonban nem adta csak úgy fel magát: mikor Himesházán leintették, autójával kilőtt, és eszeveszett menekülésbe kezdett:

a szirénázó rendőrök helyenként 150 kilométer/ órás sebességgel üldözték, de így sem tudták utolérni,

ezért rádión kértek segítséget. A száguldó autóst egy másik egység is próbálta megállítani, sikertelenül: hiába fordultak előtte keresztbe az úttesten, és állt elé egy járőr, a német férfi a padkára hajtva kerülte ki a rendőrautót,

visszapillantó tükrével megütötte a félreugrani is alig tudó egyenruhás kezét.

Váltott autóval menekült

A német férfi ezután hazahajtott, otthon autót váltott, és tovább menekült – pechére azonban a rendőrök már tudták, ki ő, és hamarosan másik kocsiját is üldözni kezdték. Az ámokfutásba idővel belefáradó nyugdíjas végül több kör után visszatért házához, nyomában a szirénázó kísérettel – és hagyta, hogy elfogják.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség most hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene. Átlagos helyzetben ezért öt évnél is hosszabb börtönbüntetésre számíthatna, de úgy tudjuk, kora miatt a vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz majd ügyében.