Fűvel tömött zsebbel ment a kihallgatásra

Vágólapra másolva!
Nem volt igazán előrelátó a szeghalmi férfi, akit kábítószer-kereskedelem gyanújával idéztek be: marihuánás zacskóval a zsebben ment el a rendőrségi kihallgatásra.
Vágólapra másolva!

Önként ment be a kihallgatásra, ráadásul egyből bizonyítékot is hozott a rendőröknek egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított szeghalmi férfi.

A gyanúsítottat azért idézték be, mert tavaly január 16-án lebukott egyik üzlettársa, akinek közvetítőként segített: a szintén drogkereskedéssel gyanúsított férfi 150 gram alfa PVP nevű dizájnerdrogot adott el vevőjének 300 ezer forintért, de a nyomozók lecsaptak rájuk, lefoglalták a kábítószert és a pénzt is.

Erre nem gondolt

Az ügy kapcsán október 10-én beidézték a szeghalmi lakost, aki meg is jelent a helyi kapitányságon:

arra viszont nem számíthatott, hogy megmotozzák, mert kabátzsebében egy kisebb tasak marihuánát tartott.

A rendőrök ezután körülnéztek a gyanúsított lakásán is, ahol további 1,5 kilónyi marihuánát, gyantás és kristályos állagú kábítószergyanús anyagokat és a porciózáshoz szükséges eszközöket találtak.

Elszökne vagy elrejtőzne

A Békés Megyei Főügyészség a férfi előzetes letartóztatását kérte, mondván, a kiszabható, 5 évtől akár életfogytiglanig tartó büntetési tétel miatt fennáll a veszélye, hogy a tanú elszökik, elrejtőzik, bizonyítékokat semmisít meg, vagy tanúkat kényszerít hallgatásra.

Bár a gyanúsított eddig önmagát is leleplezve segítette a nyomozást, a békéscsabai bíróság egyetértett az indítvánnyal, és egy hónapra elrendelte az előzetest.