Dömötör: Pártpolitikai szempontoknak rendelik alá a kvóták ügyét

Illegális bevándorlás - Sajtótájékoztató Röszkén
Dömötör Csaba
Vágólapra másolva!
Az MSZP és az LMP továbbra is pártpolitikai szempontoknak rendeli alá a brüsszeli bevándorlási kvóták ügyét – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arra utalva, hogy a két ellenzéki párt nem vett részt a kvótareferendum miatti alaptörvény-módosításról szóló egyeztetésen. Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szerint így is meglehet a szükséges kétharmados parlamenti többség.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára sajnálja, "hogy a baloldal nem vett részt az alaptörvény-módosítással kapcsolatos keddi egyeztetésen".

Az MSZP és az LMP távolmaradását úgy értékelte, hogy pártpolitikai szempontoknak rendelik alá a brüsszeli bevándorlási kvóták ügyét.

Szemben a "nemzeti egységgel"

Dömötör azt mondta, hogy a két ellenzéki párt szembemegy a népszavazás eredményével. Október 2-án létrejött egy új nemzeti egység, azok közössége ez, akik szerint nem lehet a magyarok megkerülésével döntéseket hozni olyan fajsúlyos ügyekben, mint a bevándorlás – tette hozzá az államtitkár.

Dömötör Csaba az MSZP-t és az LMP-t bírálta Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

"Aki elvitatja a brüsszeli kvótacsomag kockázatait, annak javasoljuk, hogy olvassa el az Európai Parlament keddi meghallgatásáról szóló híreket. Ebből egyértelműen kiderül, hogy

– jelentette ki.

Kósa: Meglehet a többség

Annak ellenére, hogy az alaptörvény módosításáról szóló ötpártira tervezett tárgyaláson az MSZP és az LMP képviselői nem vettek részt, a Fidesz frakcióvezetője szerint össze lehet hozni egy olyan kompromisszumot, amellyel meglehet az elfogadásához szükséges parlamenti többség.

A Fidesz, a KDNP és a Jobbik képviselői az alaptörvény-módosításról szóló egyeztetésen Forrás: MTI/Soós Lajos

Kósa Lajos rádió- és tévényilatkozatában egyetlen vitás pontnak azt nevezte, hogy a kormány sima törvényként, míg a Jobbik sarkalatos törvényként fogadná el azt a jogszabályt, amelyet az alaptörvény felhatalmazása alapján majd a parlamentnek el kell fogadnia a kvóta ellen.