17 métert repült az elgázolt babakocsi

Kisgyerekes anyát gázoltak el Szentendrén cserbenhagyás
Szentendre, 2016. október 13. Rendőrök helyszínelnek 2016. október 13-án a szentendrei Kálvária utcában, ahol elgázolt egy babakocsit toló nőt egy 29 éves helyi férfi majd továbbhajtott. A férfit elfogták. Az anya és gyermeke megsérült, mindkettőjüket kórházba vitték. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Hatalmas sebességgel gázolt el egy babakocsit toló nőt egy részeg sofőr Szentendrén, áldozatai közel húsz métert repültek, de csodával határos módon túlélték az ütközést. A férfi csak bámészkodni tért vissza a baleset helyszínére.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezték szombaton a sofőrt, aki csütörtök este kisgyerekes anyát gázolt el és hagyott cserben Szentendrén, a Kálvária úton.

Részegen száguldott

A balesetről és a férfi elfogásáról elsőként számolt be az Origo, a Pest megyei Főügyészség friss közleményéből viszont az is kiderül, hogy

a 29 éves férfi részeg volt az ütközés idején.

A vádirat szerint figyelmetlenségből tért át a Kálvária út bal oldalára, majd elütötte az ott sétáló kismamát és két hónapos csecsemőjét.

Az autó ütközési sebességét még vizsgálják, de az erőhatás alapján jócskán túllépte a megengedett szintet:

a babakocsi és benne a gyerek a gázolás helyszínétől 18 méterre, egy füves útpadkára zuhant, az anya pedig 17 métert repült, mielőtt az úttestre esett.

Csodával határos módon mindketten túlélték a hatalmas erejű gázolást, a baba csak könnyebben, anyja viszont súlyosan sérült, a mentők csonttöréssel és agyrázkódássel vitték kórházba.

Visszatért nézelődni

A vádirat szerint a sofőr ezután elhajtott, majd gyalog visszatért a helyszínre, és

próbált elvegyülni a bámészkodók között.

Ez nem jött össze: a friss személyleírások alapján a rendőrök gyorsan elfogták és őrizetbe vették a fiatal férfit.

17 métert repült az elgázolt babakocsi, a két hónapos gyerek szerencsére csak könnyebben sérült Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A gázolót jelenleg súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják, de a lista még bővülhet.

Az ügyben eljáró Budakörnyéki Járási Ügyészség azért kérte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert szerintük fennállhat szökés és elrejtőzés veszélye is – hiszen a baleset helyszínére sem segítségnyújtás céljából tért vissza, egyszerűen kíváncsi volt a történtekre. A bíróság egy napon belül engedett a kérésnek - a gázolót előzetesbe helyezték.