Újabb nők vádolják szexuális zaklatással Trumpot

TRUMP, Donald summer zervos
Los Angeles, 2016. október 15. A Donald Trump republikánus párti amerikai elnökjelöltet szexuális zaklatással vádoló Summer Zervos, a Trumphoz kapcsolódó The Apprentice című televíziós vetélkedő egyik korábbi játékosa sajtóértekezletet tart Los Angelesben 2016. október 14-én. Trumpot több nő molesztálással vádolja, az elnökjelölt a lejáratására tett kísérletként tagadja a vádakat. (MTI/EPA/Mike Nelson)
Vágólapra másolva!
Újabb két nő állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy korábban szexuálisan zaklatta őt Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt. Velük együtt az utóbbi napokban már összesen hat nő vádolta meg a republikánus elnökjelöltet azzal, hogy a múltban zaklatta.
Vágólapra másolva!

A most 41 éves Summer Zervos, egy amerikai valóságshow szereplője tartott pénteken sajtótájékoztatót. Arról beszélt, hogy Trump 2007-ben egy szállodában vacsora közben erőszakosan csókolgatni kezdte, és a melleit fogdosta. Zervos a „The Apprentice” című valóságshow 5. évadában szerepelt. Ebben a műsorban a legjobb menedzserjelölteket keresték, és a győztes Trump cégétől kapott álláslehetőséget. Trumpnak főszerep jutott a műsorban. (Itthon ez a műsortípus talán a séf Gordon Ramsay munkásságából lehet ismerős.)

Zervos, aki egyébként szintén republikánus, azt állítja, hogy Trump mint a potenciális munkaadója, le akart feküdni vele.

Summer Zervos, a Trumphoz kapcsolódó The Apprentice című televíziós vetélkedő egyik korábbi játékosa Forrás: MTI/EPA/Mike Nelson

A most a nyilvánosság elé álló másik nő a 47 éves, Dél-Kaliforniában élő Kristin Anderson. Ő a Washington Postnak beszélt arról, hogy az 1990-es években egy manhattani éjszakai klubban beszélgetett éppen a barátaival, amikor a mellettük lévő kanapén ülő férfi

a miniszoknyája alá nyúlt, és a kezét a combján a nemi szervéhez csúsztatta.

Amikor a nő odafordult, Donald Trumpot ismerte fel a férfiban, aki akkor már rendszeresen szerepelt a bulvárlapokban, és a New York-i klubélet ismert alakja volt. Az egész nem tartott fél percig – mondta a jelenleg fényképészként dolgozó nő, aki akkoriban sminkes és éttermi felszolgáló volt, de modellnek készült.

– mondta Donald Trump. A republikánusok elnökjelöltje tagadja a szexuális zaklatás vádjait, amelyek azóta sokasodnak ellene, hogy nyilvánosságra hozta a Washington Post: 2005-ben egy tévéfelvétel előtt azzal hencegett, hogy ő szabadon fogdoshatja a nőket, mert híres ember.

Eddig hét eset került nyilvánosságra Trump állítólagos erőszakoskodásairól:

  • 1980-as évek: A most 74 éves Jessica Leeds a New York Timesnak számolt be arról, hogy az egy repülőn fogdosta őt Trump, és benyúlt a szoknyájába.
  • 1990-es évek: Trump Kristin Anderson szoknyája alá nyúlt a nő vádja szerint.
  • 1997: Az egykori „Utah szépe", Temple Taggart azt állítja, hogy Trump megölelte őt a Miss USA szépségverseny egyik próbáján, és akarata ellenére szájon csókolta. Később hasonló történt, amikor a Trump Buildingben is találkoztak – mondta a nő, aki akkoriban 21 éves volt.
  • 2003: A 36 éves Mindy McGillivray azt állította a Palm Beach Portnak, hogy egy klubban falhoz szorította Trump, és a fenekét fogdosva csókolgatni kezdte.
  • 2005: Az ohiói Rachel Crooks azt állította a New York Timesnak, hogy amikor recepciósként dolgozott a Trump Buildingben, egyszer szívélyesen üdvözölte őt Trump, és kézfogás után egyszerűen szájon csókolta.
  • 2005: A People magazin újságírója, Natasha Stoynoff állítása szerint Trump floridai birtokán erőszakoskodott vele, amikor az üzletember házassági évfordulója kapcsán készített vele egy interjút. Trump állítólag a falnak lökte, és erőszakkal bedugta a nyelvét a szájába.
  • 2007: Summer Zervos állítása szerint egy szállodában Trump magához húzta, fogdosta és csókolgatni kezdte.
  • 2010: A CNN csatorna egyik hírolvasója, Erin Burnett azt állítja, hogy egyik barátnőjétől Trump egy alkalommal kért pár Tic Tac cukorkát a Trump Building tanácstermében, és hirtelen magához húzta a nőt, majd szájon csókolta.

Trump valamennyi állítást tagadta, mondván, hogy Zervoson kívül nem is ismeri egyik nőt sem.

Azt is mondta: az őt vádoló nők nem elég vonzóak számára ahhoz, hogy zaklassa őket.

Kristin Anderson azt mondta a Washington Postnak: akkor döntött arról, hogy nyilvánosan is megszólal, amikor megismerte Jessica Leeds történetét, és arra biztatja a többi nőt is, akivel Trump erőszakoskodott, hogy kövesse a példájukat.

Kristin Anderson vádját szóvivőjén keresztül utasította vissza Trump, nevetséges hírnévhajhászásnak nevezve a nő állításait. Az ABC-nek viszont a nő egy New Yorki-i fotós barátja megerősítette, hogy Anderson 2007-ben már említette az esetet egy baráti társaságban, annak apropóján, hogy az étterem, ahol összejöttek, hasonlított a egykori zaklatás helyszínéhez, a manhattani éjszakai klubhoz.

Donald Trump választási gyűlésén Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Zervos sajtótájékoztatója kapcsán pedig az mondta Trump, hogy őrá természetesen emlékszik halványan, mint a valóságshow számtalan évadának egyik szereplőjére, de soha sem találkozott vele semmilyen szállodában annak idején, és nem is viselkedett vele illetlenül egyszer sem.

– állítja Trump. Ugyanakkor az ügyvéd, akivel Zervos megjelent a sajtótájékoztatón, azt mondta, hogy a zaklatásnak két tanúja is van.

Demokrata nőjogi ügyvédnő

A Zervost képviselő ügyvédnő nem akárki, hanem Gloria Allred. Ő maga is celeb az USA-ban, mert sok hírességet képviselt, illetve sok, nagy publicitást kapó szexuális zaklatási ügyekben is részt vett. Például ő képviselte O. J. Simpson feleségének családját az 1995-ben indult gyilkossági perben; ő volt az ügyvédje Kelly Fisher modellnek is, akit Dodi Fayed Diana wales-i hercegnővel csalt meg; és az ő irodájában jelentette be Charlotte Lewis színésznő 2010-ben, hogy 16 éves korában szexuálisan bántalmazta Roman Polanski filmrendező egy párizsi lakásban. Demokrata elkötelezettsége és Trump riválisával, Hillary Clintonnal való szimpátiája közismert, politikai ügyekben is szerepelt már. Például ő képviselte 2010-ben a kaliforniai kormányzóválasztási kampány republikánus jelöltjének, Meg Whitmannek a házvezetőnőjét, Nicky Diaz Santillant, akit illegális bevándorlóként alkalmaztak éveken át.

– Ez mind kitaláció. Hazugság, hazugság, hazugság. Nem tudom, kik ezek a nők – mondta Trump még korábban az ellene felhozott vádakról. Pénteken a karolinai választási gyűlésen újra kijelentette: a médiában folytatnak ellene lejárató kampányt ellenfelei, ő viszont személyesen üzen az amerikai népnek.

A héten a nőkkel kapcsolatos kijelentései miatt

több republikánus pártvezető is kihátrált Donald Trump mögül

az elnökválasztási kampányban, mire Trump úgy reagált, hogy most már ő sem tekinti magát a republikánus párt jelöltjének.