Hétfőtől teljes vonalon járnak a budai villamosok

Vágólapra másolva!
Visszatérnek eredeti útvonalukra a budai villamosok, hétfőtől vége a közlekedési káosznak az Alkotás utcában. Bartók Béla úton viszont még lesznek korlátozások, a BKK még dolgozik a felújított megállók akadálymentesítésén is.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől ismét teljes vagy eredeti útvonalukon járnak majd a budai 17-es, 59-es, 59A, 59B és 61-es villamosok,mivel a BKK átadja a felújított Alkotás utcai, Budaörsi úti és Villányi úti megállókat.

Még nincs készen

Ezzel nagyrészt megszűnnek a forgalomkorlátozok is, már

csak a Fehérvári úton és Bartók Béla úton kell akadályokra számítani.

A BKK szerint korszerűsített megállók már most alkalmasak a biztonságos forgalomra – az akadálymentesítéssel ugyanakkor még nem végeztek, várhatóan 2017 januárjáig

elhúzódik majd a korlátok, szegélyek, esőbeállókba tervezett padok beépítése.

Itt még nem könnyű

Marad a forgalomkorlátozás a Fehérvári út Lecke utca és a Csurgói út közötti szakaszán,és a Budafok kocsiszín felújítása miatt továbbra is befelé egyirányú a útszakasz, a Leányka utca és a Vegyész utca között.

Kisebb lezárásokra kell számítani még a Déli pályaudvarnál is, az ideiglenes villamosmegálló elbontása miatt- derül ki a BKK közleményéből.

Ami változik

Az új megállóhelyi peronok egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak lesznek. A megállók átépítésével egy időben több kapcsolódó, kiegészítő munkákat is elvégeztek a BKK alvállalkozói:

  • Egyes peronok mellett növélték a zöldfelületet, új esőbeállót helyeztek el
  • Rendbe tették a vágányokat, a felsővezetékeket és a földalatti kábeleket
  • Az Albertfalva kitérő közelében elbontották régi végállomást, átépítették a vágányokat, új kitérőt építettek
  • Több helyen a gyalogos átkelőhelyeket is felújították

Ideiglenes átkelőt kapott a Déli pályaudvar is, ahol az aluljáró lépcsőinek átépítése miatt kellett új útvonalat találni a vllamosmegállóhoz.