Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn erősen felhős lesz az ég, főleg a keleti és az északi területeken alakul ki gyenge eső, szitálás – írja a Köpönyeg.hu. A szél délkeletire fordul, miközben élénk marad. Hajnalban párássá válik a levegő. 10 fok köré gyengül a felmelegedés.

Kedden erősen felhős idő várható, de főleg délután azért számíthatunk némi napsütésre is. A DK-i szél élénk marad. 9–14 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Szerdán változóan felhős, csendes őszi idő valószínű. Említésre érdemes csapadék nem hullik. Marad a 10-12 fok körüli maximum.

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, és a déli óráktól egyre többfelé várható kiadós mennyiségű eső. A DK-i szél sokfelé megerősödik.

Boldog névnapot

Október 17. az év 291. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 75 nap van hátra.

Ma a Hedvigeket ünnepeljük.

A Hedvig női név germán eredetű, mindkét tagjának jelentése: harc. Ma Alajos, Ambos, Ambró, Hédi, Ignác, Kont, Leó, Leon, Lionel, Mályva, Margit, Margita, Margitta, Rezső, Rolf, Rudolf, Rudolfina, Salamon, Salvador, Zelinda, Zolna névnap is van.

Távkapcsoló

A TV2 A szultána után a Próbatétel című thrillert adja, ebben egy pár kislányát rabolják el. Krimivel készül az RTL Klub is, jön a Dr. Csont folytatása, miközben a Viasat3 egy új magyar valóságshow-ba, a több országban forgatott Flúgos futamba kezd bele. Az HBO-n jön a Westworld és a Válás újabb része, az OzoneNetworkön indul a Haldokló Földünk című ismeretterjesztő sorozat.