Exkluzív részletek a Jobbik eltitkolt történetéből

Szegedi Csanád nyilatkozik
Vágólapra másolva!
Exkluzív részleteket mutatott be a TV2 Tények a Maradj csendben! című filmből, ami a Jobbik belső életét és valódi politikáját mutatja be döbbenetes részletességgel. Az Origo is beszámolt róla, hogy a félelemkeltő hangulatú filmben zsidózás és nyilas jelképek is vannak.
Vágólapra másolva!

Elsőként a TV2 Tények című hírműsora mutatott be exkluzív részleteket abból a megdöbbentő filmből, ami a Jobbik eltitkolt történetéről szól, és ami leplezetlen őszinteséggel mutatja be a párt igazi arcát.

Antiszemita skandálás, bakancsok

A műsorban elhangzott: az angol–amerikai dokumentumfilm sokak érzékenységét bánthatja, hiszen

nyíltan zsidóznak benne, és azt is megmutatja, hogy a Jobbik hogyan használta tudatosan a második világháborúból ismert félelemkeltő eszközöket.

"Mocskos zsidók" skandálás, masírozás, csattogó bakancsok,

fekete egyenruhák és a náci jelképekre hasonlító karszalagok is hallhatók-láthatók azokon a képkockákon, amelyeket kedden este mutattak be a hírműsorban:

ezek részletek a Maradj csendben! című filmből, amit itthon nem mutattak be, viszont a New York-i Tribeca fesztiválon fél évvel ezelőtt igen, a híre pedig eljutott Magyarországra is – a Ripost fedezte fel.

A TV2 hírműsorában megszólalt Breuer Péter, a Kossuth Rádió Halljad, Izrael! című zsidó társadalmi, kulturális és vallási magazinjának főszerkesztője is. Breuer azt mondta,

(...) aki kezelésre szorul, az nem mi vagyunk, hanem ők."

Szegedi Csanád a főszereplő

A film egyik főszereplője Szegedi Csanád, a Jobbik egyik alapító tagja és egykori alelnöke, akit miután kiderült zsidó származása, kilépett a Jobbikból. A filmben megszólaló Szegedi Csanád elmondta, hogy a megfélemlítés eszközeit tudatosan használta a Vona Gábor vezette párt.

Szegedi Csanád, a Jobbik egyik alapítója – zsidó származása miatt mennie kellett Fotó: Origo

A Magyar Gárdának a filmen is megjelenő masírozását elítélte korábban az Országos Roma Önkormányzat egykori elnöke is, és a 30-as évek náci barnainges felvonulásaihoz hasonlította.

A TV2 hírműsora emlékeztetett arra is, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti képviselője "nyíltan zsidózott a parlamentben",

amikor a zsidó kormánytagok és képviselők összeírását szorgalmazta egy felszólalásában "nemzetbiztonsági kockázatokat" emlegetve.

Vona: Eldöntik a választók

Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden a TV2 Tények riporterének kérdésére a Maradj csendben! című filmről azt mondta:

A filmről beszámoló Origo is írt arról, hogy a filmben végig náci pártként emlegetik a Jobbikot, olyan politikai alakulatként, amelyik

tudatosan használja a II. világháború alakulatainak jelszavait, és az arra megszólalásig emlékeztető jelképeket.

A filmben egyébként Szegedi Csanád arról is beszélt, hogy direkt választottak olyan szimbólumokat, amik a nyilasokéra emlékeztetnek, de mivel nem teljesen azok, ezért nyugodtan lehet majd mondani, hogy ők senkit sem akarnak megfélemlíteni.