Szőcs Géza és a Népszabadság: Havasi Bertalan válaszolt a volt kulturális államtitkár nyilatkozatára

Vágólapra másolva!
Érthető, hogy vannak, akik vonzódnak a balos szubkultúrához, és nekik most hiányérzetük van – így reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivője az Origónak arra, hogy Szőcs Géza, a miniszterelnök kulturális tanácsadója szerint súlyos csapás a Népszabadság felfüggesztése.
Vágólapra másolva!

A volt kulturális államtitkár a Hír TV-nek azt mondta, hogy az archívum eltűnése is nagy baj, hiszen az a magyar kultúra fontos részét képezi. Azt mondta: „Rendkívüli csapásnak érzem ezt a magyar sajtószabadságra nézve, nagyon sajnálom mindazt, ami történt, és próbálunk a mi szerény eszközeinkkel valamiféle közvetítést is felajánlani: azért, hogy a történet átvilágítható legyen, és a jövőre nézve valamilyen konstruktív megoldás születhessen. Különösen nagy csapásnak érzem azt, hogy amennyiben jól vagyok értesülve, az archívum sem hozzáférhető, melynek nincsenek, nem lehetnek gazdasági okai, sem bármiféle elfogadható ok – az a magyar kultúra része, a magyar jelenkor történetének része."

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az Origo kérdésre azt mondta Szőcs Géza nyilatkozatáról: „Érthető, hogy vannak, akik vonzódnak a balos szubkultúrához, és nekik most hiányérzetük van."