Szegedi Csanád: Vona Gábornak le kell mondania

Szegedi Csanád nyilatkozik 
Megjegyzés: 
'ALT' szöveg:
Vágólapra másolva!
Bocsánatot kellene kérnie és le kellene mondania a Jobbik elnöki posztjáról Vona Gábornak – ezt mondta a TV2 Tények című hírműsorában Szegedi Csanád, a Jobbik egykori alapítója és alelnöke, aki zsidó származása miatt kényszerült távozni a pártból. Úgy vélte, a Jobbik ma is szélsőséges.
Vágólapra másolva!

Szegedi Csanád volt Jobbik-alelnök szerint

Vona Gábor pártelnöknek bocsánatot kellene kérnie, és le kellene mondania

– a volt politikus erről a TV2 Tények című hírműsorában beszélt. Azt is mondta, a Jobbikban még mindig nem ismerték el, hogy szélsőjobboldali politikát folytattak.

– mondta Szegedi Csanád, aki az után nyilatkozott, hogy a minap részleteket mutatott be a TV2 a Maradj csendben! című filmből, ami a Jobbik belső életét és valódi politikáját mutatja be döbbenetes részletességgel.

Az Origo is beszámolt róla, hogy a bemutatott dokumentált események miatt félelemkeltő hangulatú filmben zsidózás és nyilas jelképek is vannak. A bemutatott jelenetek miatt az angol-amerikai dokumentumfilm sokak érzékenységét bánthatja, hiszen nyíltan zsidóznak benne, és azt is megmutatja, hogy a Jobbik hogyan használta tudatosan a második világháborúból ismert félelemkeltő eszközöket.

Ma is jellemző a szélsőségesség

"Mocskos zsidók" skandálás, masírozás, csattogó bakancsok, fekete egyenruhák és a náci jelképekre hasonlító karszalagok is hallhatók-láthatók a filmen, amit itthon nem mutattak be, viszont az egyik leghíresebb fesztiválon, a New York-i Tribeca fesztiválon fél évvel ezelőtt igen, a híre pedig eljutott Magyarországra is. A film egyik főszereplője Szegedi Csanád, akit miután kiderült zsidó származása, kilépett a Jobbikból.

Szegedi Csanád szerint most is vannak antiszemiták és gyűlölködők a pártban Fotó: Origo

Szegedi Csanád most a TV2 hírműsorában Vonáról megjegyezte: "Nem egy politikusnak termett ember, (...) beleragadt a politikába, nem tudja elengedni." Véleménye szerint a Jobbikban most is jelen vannak a "szélsőséges elemek", és a párt vezetése sem cserélődött ki.

– mondta.