Borongós, esős, de enyhe lesz az ünnepi hétvége

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
Vasárnap szükség lesz az esernyőkre (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Szombat délután kisüthet a nap, de vasárnap délután ismét beborul az ég. Nem lesz hideg, fokozatosan megelgszik a levegő, vasárnap néhol már 17, hétfőn akár 20 fok is lehet. 
Vágólapra másolva!

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, de a délkeleti, keleti tájakon estig szakadozottabb lesz a felhőzet. Délnyugat felől több hullámban várható eső, záporeső. A csapadékos északi és nyugati területeken 7 és 11 fok között alakul a hőmérséklet, míg a Tiszántúlon - ahol napközben még a nap is előbukkan -

12-17 fokos maximum ígérkezik.

Kettős fronthatás várható.

Pénteken folytatódik a borús, szürke, kellemetlen őszi időjárás. Sokfelé alakul ki újabb eső (de délutántól nyugat felől lassan csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék). 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Sokfelé lesz eső, igazi őszi arcát mutatja az időjárás Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ralf Hirschberger

Szombat hajnalban és reggel még többfelé eshet az eső, majd nyugat felől tovább csökken a felhőzet, és a Dunántúlon a nap is előbukkan. Az északkeleti tájakon azonban még este is előfordul csapadék. Az élénk ézaknyugati szél délnyugatira fordul. 12 fok körül alakul a maximum.

Vasárnap, nemzeti ünnepünk reggelére párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Délelőtt még csak változóan, délután már erősen felhős lesz az ég, és délutántól, estétől újabb eső valószínű. Erősödik a nappali felmelegedés:

12 és 17 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn borongós idő ígérkezik, főleg a reggeli órákban alakul ki még gyenge csapadék. Északon 11-15, délen 16-20 fok valószínű.