Pedofíliával gyanúsították a rabtársát, ezért súlyosan megverte

Vágólapra másolva!
Megvert egy rab egy másik rabot a gyulai börtönben. A konfliktus oka az volt, hogy egyiküket pedofíliával gyanúsították.
Vágólapra másolva!

A férfi egy korábbi bűncselekmény miatt volt börtönben Gyulán, ahová - szintén előzetes letartóztatottként – az a férfi is került, akit megvert. Utóbbit azzal gyanúsították, hogy kiskorú elleni szexuális bűncselekményt követett el.

A pedofíliával gyanúsított férfi, amikor pont a zárkája wc-jét takarította, a férit odalépett hozzá és kivette a zárkaajtót kitámasztó súrolófát, és azzal kezdte ütni.

A megtámadott férfi azt kivette a kezéből, és azt mondta: van elég problémája, hagyja őt békén, és folytatta a takarítást.

Ezután a most elítélt férfi a szegycsontjánál megrúgva ellökte, amitől hátra esett. Miután felkelt, elkezdett az ágyánál pakolni és a padlót súrolni, ekkor rúgta meg őt a támadója nagy erővel.

A megvert férfi - bár megmutatta sérüléseit - nem beszélt zárkatársainak a verésről, azt mondta, leesett az ágyról, azért fáj az oldala. Mivel az állapota egyre rosszabb lett, és már zárkatársai támogatására szorult, a rabok szóltak a börtönőröknek, akik hívták a mentőket és nem sokkal később kórházban eltávolították a lépét.

Támadóját most három év hat hónapra ítélték.