Orbán Viktor: Büszkék vagyunk a rendőrökre

Orbán Viktor; Simicskó István; Pintér Sándor;  Tarlós István
Budapest, 2016. október 6. Orbán Viktor miniszterelnök (k), Simicskó István honvédelmi miniszter (j2), Pintér Sándor belügyminiszter (j) megtekinti a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorelhárítási gyakorlatát a Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál 2016. október 6-án éjjel. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök gratulált a rendőröknek a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi elfogásához. Az MSZP eközben azt javasolta, hogy ajánlják fel a nyomravezetői díjat a megsérült rendőröknek.
Vágólapra másolva!

Elismerését fejezte ki a magyar rendőröknek Orbán Viktor miniszterelnök amiatt, hogy rendőrkézre került a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetője, aki ellen a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítással is élt.

– kommentálta az elfogás hírét a kormányfő.

Orbán Viktor kormányfő is gratulált az elfogáshoz – a kép egy korábbi TEK-gyakorlaton készült Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hozzátette: megkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy adja át elismerését a nyomozásban részt vevő rendőröknek.

Mint arról az Origo is beszámolt, Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője bejelentette: előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsított meg az ügyészség egy magyar állampolgárságú, ez idáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben.

MSZP: Ajánlják fel a nyomravezetői díjat

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy ajánlják fel a tízmillió forintos nyomravezetői díjat a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőrnek. Az ellenzéki párt azzal indokolt, hogy mivel klasszikus felderítő munka során jutottak el a rendőrök a robbantás vélt gyanúsítottjához, ezért nem kell kifizetni a nyomravezetői díjat senkinek. Az MSZP szerint a díj felajánlásával segítenék a két súlyosan megsebesült rendőr rehabilitációját. Hozzátették: az MSZP köszönetet mond mindazoknak, akik részt vettek a bűncselekmény felderítésében, a kormánytól pedig elvárja a teljes körű tájékoztatást az ügyben.