Mutatjuk, hogy mit nézzen a robbantó elfogásáról készült videón

Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban több cikkünkben is megírtuk, elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint a Teréz körúton robbantott. Az elfogásról videó is készült. Ezt vágtuk most több részre és a fontosabbak részleteket ki is emeltük.
Vágólapra másolva!

Bár az elfogásban résztvevő összes ember, minden bizonnyal nem látszik, az a felvételekből jól kivehető, hogy legalább egy tucat fegyveres fogta el a férfit. A sajtótájékoztatón a Terror Elhárítási Központ vezetője úgy fogalmazott, hogy nem tudja, hogy a férfi készült-e ellenállásra, de arra esélye sem volt. Ezt a képek is bizonyítják, többek között az, ahogy a földre teperik.

Magáról a robbantásról és az azt megelőző percekről is készített felvételt egy térfigyelő kamera, amin a robbantó látszik. Ezeket a felvételeket és a mostaniakat egymás mellé tettük. Ugyan előbbin a férfin horgászsapka van, míg utóbbin a férfi arca ki van takarva, az azonban jól látszik, hogy a testalkatuk megegyezik.

Ennek a felvételnek a végén az is jól kivehető, hogy a férfi feje - miután beültetik az autóba - erősen remeg.

Miután a kommandósok elfogták, tűzszerészek vizsgálták át a kocsiját és egy házat. Utóbbihoz egy drónt is küldtek, ezt be is karikáztuk.

Bár ezt nem erősítették meg, úgy tudjuk a drónra azért volt szükség, mert elképzelhetőnek tartották, hogy a házban bombák vannak.