Németh Szilárd: Elfogadhatatlan lenne a garázdaság a nemzeti ünnepen

Fidesz Migrációs fórum Németh Szilárd  Fidesz országgyűlési képviselő   „rezsicsökkentésért” felelős képviselő tart fórum Újpest  migrációs válság migráció
Németh Szilárd a Fidesz országgyűlési képviselője, a Fidesz „rezsicsökkentésért” felelős képviselője tart fórumot Újpesten a migrációs válságról. 2016.09.16.
Vágólapra másolva!
A Fidesz alelnöke szerint tisztelettel, méltósággal kell emlékezni a hősökre, október 23-án Juhász Péter akciójának pedig büntetőjogi következményei lehetnek. Arról is beszélt, hogy egyet tudnak érteni a Jobbik elnökének áprilisi kijelentésével, amely szerint hazaáruló, aki nem szavazza meg az alaptörvény módosítását, azt azonban elfogadhatatlannak tartják, hogy Vona Gábor havonta változtatja álláspontját, hatalmi érdekei függvényében.
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd szombaton tartott sajtótájékoztatót, ami után az MTI-nek azt mondta: a brüsszeli európai uniós csúcson egyértelművé vált, hogy az Európai Bizottság és az elnöke

továbbra sem tett le a kényszerbetelepítésről, ezért a kormány előtt még nagy küzdelem áll, hogy meg tudja akadályozni ezt.

Németh Szilárd azt mondta, hogy minden ellenzéki pártnak látnia kell, hogy ez nagyon fontos nemzeti érdek, ami egyben a magyar kultúráról, a gyerekeink jövőjéről és Magyarország biztonságár jól szól.

A Fidesz alelnöke azt is elmondta, hogy az alkotmánymódosítás azon alapul, hogy az október 2-ai népszavazáson több mint 3,3 millió ember egy irányba szavazott. Hozzátette hogy a 3,3 millió ember között nem csak Fidesz-KDNP-s, hanem közöttük jobbikos és baloldali is volt.

Németh Szilárd egy korábbi, szeptemberi sajtótájékoztatója Fotó: Polyák Attila - Origo

Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy

aki az alaptörvény-módosítás ellen szavaz, az a migránsok betelepítése, Brüsszel politikája mellett voksol.

Aki támogatja a módosítást, az az emberek akaratát szeretné végrehajtani, Brüsszelt pedig megállítani. Németh Szilárd azt is mondta, hogy hamarosan minden képviselőnek színt kell vallania ebben a kérdésben.

A Fidesz alelnöke kiemelte, hogy sok nemzeti érzelmű jobbikos is a betelepítés ellen szavazott, mert figyelt pártja elnökére, ahogy fogalmazott,

Akkor ugyanis a Jobbik elnöke a parlamentben azt mondta, hogy aki nem szavazza meg az alkotmánymódosítást, az hazaáruló. Németh Szilárd azt mondta, hogy az áprilisi Vona Gáborral egyet tudnak érteni, de úgy látszik, ő havonta változtatja álláspontját, egyéni hatalmi érdekei szerint. Azt mondta:

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójával kapcsolatban Németh Szilárd azt mondta: tisztelettel, méltósággal kell emlékezni, emlékeztetni a hősökre,

a provokációt, a garázdaságot vagy az arra való felbujtást elfogadhatatlannak tartják.

Hozzátette azt is, hogy egy jogi szakvélemény szerint Juhász Péter, az Együtt alelnöke