Köddel indul a nap

időjárás Budapest köd napsütés
A Hungarian rides his bicycle on the banks of the Danube River in front of the oldest bridge in Budapest covered by fog on November 18, 2009. AFP PHOTO / FERENC ISZA / AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn reggel ismét kialakulhat köd, melynek nagy része feloszlik, azonban az északkeleti területeken tartósan párás idő várható. A déli tájakon jellemzően napos, gyengén felhős idő valószínű. A hőmérséklet ennek megfelelően alakul: a tartósan ködfelhős, párás tájakon csak 10–14 fok,

a derűs déli vidékeken 15 és 20 fok között várható a csúcsérték.

Kedden erősen felhős, párás időre van kilátás. Kevés napsütés a nap első felében lehet. Délután már gyenge eső, zápor is előfordul. Délnyugaton nagy területen lehet 20 fok felett a maximum, északkeleten 13–16 fok ígérkezik.

Szerdán borongós időre van kilátás, többfelé esővel. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Hidegfront érkezik, lehűlés kezdődik. 14 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön az erős légmozgás hatására csökken a felhőzet, már csak futó záporok alakulnak ki. 9 és 14 fok között alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Boldog névnapot

Október 24. az év 298. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 68 nap van hátra.

Ma a Salamonokat ünnepeljük.

A Salamon héber eredetű férfinév, jelentése: békés, szelíd.

Távkapcsoló

Indítsuk az estét a TV2-vel, 19.25-től új játékhét kezdődik a Drágám, add az életed! című gameshow-ban. 21 órakor a Viasat3-ra érdemes kapcsolni, ekkor kezdődik a Flúgos futam című magyar gyártású, saját reality második része, még nem maradtunk le nagyon. A formátum erősen emlékeztet az USA-ban óriási sikerrel futó Amazing Race-re.

Mozipremierek

  • Trollok
  • Halál Szarajevóban
  • Tökös ötös
  • A könyvelő
  • JutalomJáték
  • Graffaló és barátai